ΓΔ: 1986.89 -0.58% Τζίρος: 257.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00

Στα 400 εκατ. ευρώ η αξία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Η σταθερή προσήλωση στο πρόγραμμα ανάπτυξης, οι επενδύσεις στην επέκταση δικτύων και το ανθρώπινο δυναμικό αποτελούν βασικούς παράγοντες για την ανοδική πορεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας Λεωνίδα Μπακούρα.

Ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδας Μπακούρας έκανε αναφορά στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας που συνεχίζεται με μεγάλες επενδύσεις στην επέκταση δικτύων, την αποτελεσματική διοίκηση και το ανθρώπινο δυναμικό, επιδεικνύοντας μια αποτελεσματική επιχειρησιακή λειτουργία με χαμηλό κόστος.

Όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Ναυτεμπορική, η αξία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ αποτιμάται σύμφωνα με αντικειμενικά κριτήρια και διεθνώς αποδεκτές πρακτικές στα 400 εκατ. ευρώ.

Πέρα από τα οικονομικά της αποτελέσματα (έσοδα, EBITDA, κέρδη), σημαντικό ρόλο παίζει και η αξία της Ρυθμιζόμενης Περιουσιακής Βάσης της εταιρείας. Ειδικά όμως για την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, τόνισε ο κ. Μπακούρας, συνεκτιμώνται και μια σειρά παράγοντες που μαρτυρούν την ευρωστία και την μεγάλη δυναμική της όπως για παράδειγμα ότι διαθέτει 351 χιλιάδες σημεία παράδοσης, έναντι 470 χιλιάδων σε όλη την Ελλάδα, εξαιρετικά υψηλούς δείκτες κάλυψης δικτύου και διείσδυσης, υψηλή τεχνογνωσία και τα πλέον σύγχρονα και αποδοτικά δίκτυα.

Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει τα χαμηλότερα τιμολόγια διανομής σε όλη την Ελλάδα και την ίδια στιγμή έχει να επιδείξει μια ιδιαίτερα αποτελεσματική επιχειρησιακή λειτουργία, με χαμηλές λειτουργικές δαπάνες.

Αναφερόμενος στους λόγους της επιτυχίας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ο κ. Μπακούρας τόνισε τη σταθερή προσήλωση στο πρόγραμμα ανάπτυξης, τις μεγάλες επενδύσεις στην επέκταση των δικτύων, την αποτελεσματική διοίκηση αλλά και τη συστηματική επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, που της επιτρέπουν να ικανοποιεί ταυτόχρονα τόσο τους καταναλωτές και τους χρήστες διανομής, όσο και τους μετόχους και το προσωπικό της.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, κατέγραψε ισχυρά αποτελέσματα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Το 2019 έκλεισε με EBITDA 41,5 εκ. ευρώ, αυξημένο κατά 12% σε σχέση με το 2018, ενώ τα κέρδη της άγγιξαν τα 20 εκ. ευρώ, 15% υψηλότερα από το προηγούμενο έτος και ο τζίρος της προσέγγισε τα 58 εκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 9% έναντι του 2018.

Επιπλέον, η εταιρεία υλοποιεί ήδη ένα εξαιρετικά φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης, επενδύοντας περισσότερα από 140 εκ. ευρώ την πενταετία 2020 – 2024, επεκτείνοντας το δίκτυό της κατά 470 χλμ. Με την ολοκλήρωσή του η διείσδυση του φυσικού αερίου στις περιοχές ευθύνης της θα υπερβαίνει το 74% - μακράν η μεγαλύτερη στην Ελλάδα – και οι ενεργοποιημένοι μετρητές θα ξεπεράσουν τις 450 χιλιάδες, ενώ η εταιρεία θα διακινεί περισσότερα από 500 εκ. κυβικά μέτρα καυσίμου.

Κλείνοντας, ο κ. Μπακούρας σημείωσε ότι το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ Υποδομών αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας, αλλά αν οι ενδιαφερόμενοι θέλουν να έχουν μια πορεία εφάμιλλη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, θα πρέπει να διαθέτουν ισχυρή κεφαλαιακή βάση, υψηλή τεχνογνωσία και να είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε μεγάλες επενδύσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπογραφή επιχειρηματικής συμφωνίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα μεγάλα deals που αναβαθμίζουν τον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στην ενέργεια

Ιστορικές συμφωνίες υπογράφηκαν στο P-TEC που θα καθορίσουν τις ροές φυσικού αερίου τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα γίνεται ενεργειακός κόμβος στη ΝΑ Ευρώπη- Ανοίγεται ο δρόμος για επενδύσεις πολλών δισ. ευρώ.
Υπογραφή επιχειρηματικής συμφωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Chris Wright: ΗΠΑ στηρίζουν οικονομικά τις υποδομές φυσικού αερίου

Ο υπουργός Ενέργειας Chris Wright εξέφρασε αισιοδοξία για χρηματοδοτική στήριξη των ΗΠΑ σε έργα φυσικού αερίου στη ΝΑ Ευρώπη. Ο υπουργός Εσωτερικών Doug Burgum χαρακτήρισε τις νέες ενεργειακές συμφωνίες ιστορική στιγμή για τη συνεργασία.
Κυριάκος Μητσοτάκης Helexpo
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επιδιώκει ηγετικό ρόλο στην ενέργεια στα Βαλκάνια

Ο πρωθυπουργός τόνισε τη δέσμευση της Ελλάδας να αναπτύξει δικές της ενεργειακές πηγές, να ενισχύσει τις υποδομές και να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
πλοίο FSRU Αλεξανδρούπολης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιστορική συμφωνία για LNG και πρώτη γεώτρηση στην Ελλάδα μετά 40 χρόνια

Στην Αθήνα επικεντρώνεται το ενδιαφέρον για τη διαμετακόμιση LNG από ΗΠΑ προς τη νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω ελληνικών υποδομών, με στόχο συμφωνίες έως 10 δισ. κ.μ. ετησίως, λόγω σταδιακής απαγόρευσης ρωσικού αερίου ως το 2027.