Ναυτεμπορική

Δίμηνη αναβολή στη δίκη για την «Ναυτεμπορική»

Η διοίκηση της εταιρείας ισχυρίζεται ότι συζητεί με ενδιαφερόμενο επενδυτή για σχέδιο αναδιάρθρωσης με βάση το άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα. «Δεν εξυπηρετεί κανέναν η αναβολή», δηλώνει τραπεζική πηγή.

Παρατείνεται η δικαστική περιπέτεια της ιστορικής εφημερίδας «Ναυτεμπορική», καθώς σήμερα το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ανέβαλε για ένα δίμηνο τη συζήτηση του αιτήματος της Eurobank για την υπαγωγή της εισηγμένης εταιρείας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, διατηρώντας ως είχε και την προηγούμενη απόφαση για την προσωρινή προστασία από τους πιστωτές, με εξαίρεση τους εργαζομένους.

Την απόφαση αυτή έλαβε το δικαστήριο μετά τη δέσμευση που ανέλαβε η διοίκηση της εταιρείας ότι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα έχει καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα. Ήδη, σύμφωνα με όσα ισχυρίσθηκε η διοίκηση ενώπιον του δικαστηρίου έχει εκδηλώσει επενδυτικό ενδιαφέρον για την εταιρεία ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης («Δημοκρατία», «Εστία», «Espresso»).

Τραπεζική πηγή ανέφερε, πάντως, στο BD ότι «η δίμηνη αναβολή δεν εξυπηρετεί κανέναν. Απλά συνεχίζεται η απαξίωση ενός ιστορικού τίτλου από την κακοδιαχείριση της σημερινής διοίκησης, εις βάρος των εργαζομένων - δημοσιογράφων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σχέδιο διάσωσης με νέο επενδυτή από την Ναυτεμπορική

Σε ελεγκτική εταιρεία εγνωσμένου κύρους ανατίθεται η εκπόνηση σχεδίου αναδιοργάνωσης και η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή. Στις 24 Σεπτεμβρίου συζητείται η αίτηση της Eurobank για ειδική διαχείριση.