ΓΔ: 2127.57 -0.13% Τζίρος: 173.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:17:41
margaris-admie
Φώτο: Ο Αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Ι. Μάργαρης

Μάργαρης (ΑΔΜΗΕ): Πολύτιμη η τεχνογνωσία των Διαχειριστών της Γερμανίας

Αναφερόμενος στον σχεδιασμό της διασύνδεσης Ελλάδας – Γερμανίας Green Aegean Interconnector που προωθεί ο ΑΔΜΗΕ, στάθηκε στην υψηλή τεχνογνωσία και αξιοπιστία που διαθέτουν οι Διαχειριστές της Γερμανίας.

Kάλεσμα στους Διαχειριστές της Γερμανίας και τις γερμανικές εταιρείες για εντατικοποίηση της συνεργασίαςστα κρίσιμα έργα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας που υλοποιούν οι δύο χώρες, απηύθυνε από το βήμα του 4ου Φόρουμ Καινοτομίας του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας, Ανάπτυξης Συστήματος και Στρατηγικής του ΑΔΜΗΕ, κ. Ιωάννης Μάργαρης.

Αναφερόμενος στον σχεδιασμό της διασύνδεσης Ελλάδας – Γερμανίας Green Aegean Interconnector που προωθεί ο ΑΔΜΗΕ, στάθηκε στην υψηλή τεχνογνωσία και αξιοπιστία που διαθέτουν οι Διαχειριστές της Γερμανίας, Tennet και 50Hz, καθώς και στα αμοιβαία οφέλη που θα προκύψουν απόαυτό το ιδιαίτερα σύνθετο ενεργειακό έργο.

Όπως είπε, λόγω του μεγέθους του ηλεκτρικού συστήματος της Γερμανίας, οι Διαχειριστές της ευρωπαϊκής χώρας, υλοποιούν ήδη ένα επενδυτικό πρόγραμμα το οποίο αθροίζει σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Γι’ αυτόν τον λόγο, πρόσθεσε, ότι μπορούν να προσφέρουν σημαντική εμπειρία στον ΑΔΜΗΕ που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει εντατικά το εγχώριο σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.

Ο κ. Μάργαρης επεσήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι σε ότι αφορά την διείσδυση ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα, εξηγώντας ότι τα επόμενα χρόνια η περαιτέρω διείσδυση «πράσινης» ενέργειας στο σύστημα θα συνοδευέται από αυξανόμενες προκλήσεις  σε τεχνικό, θεσμικό, κανονιστικό και ρυθμιστικό επίπεδο.

Προς αυτή την κατεύθυνση, αναγνώρισε την ανάγκη υιοθέτησης μιας νέας προσέγγισης στη χορήγηση όρων πρόσβασης στο ηλεκτρικό σύστημα για τα νέα έργα ΑΠΕ. Διευκρίνισε πως το μοντέλο που εφαρμόζεται σήμερα για χορήγηση Όρων Σύνδεσης είναι ξεπερασμένο και θα πρέπει να αναθεωρηθεί, με τη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου που θα προστατεύει τόσο το ηλεκτρικό δίκτυο, όσο και τους επενδυτές.

«Υπάρχουν ευρωπαϊκές οδηγίες που μας επιτρέπουν να ορίσουμε νέους, ευέλικτους κανόνες. Το τοπίο είναι πλέον πιο δυναμικό και στο εξής η διαχείριση της παραγωγής θα εξαρτάται από τις συνθήκες του συστήματος, εντός ενός πλαισίου κανόνων διαφάνειας, περικοπών και αποζημιώσεων», σημείωσε.

Όσον αφορά τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, διευκρίνισε πως η ταχύτητα ανάπτυξής τους είναι πιο αργή σε σχέση με την ανάπτυξη των ΑΠΕ. Γι’ αυτό υπογράμμισε πως είναι αναγκαίο η Πολιτεία να υιοθετήσει έναν πιο ευνοϊκό αδειοδοτικό πλαίσιο για τα έργα του Διαχειριστή καθώς και διαφορετικό τρόπο σχεδιασμού και χωροθέτησης των μονάδων ΑΠΕ, κάτι για το οποίο επανέλαβε ότι η αντίστοιχη εμπειρία της Γερμανίας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.

«Θα πρέπει να αλλάξουμε στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τα δίκτυα», ανέφερε εστιάζοντας παράλληλα και στην ανάγκη να ενσωματωθούν τεχνολογικές καινοτομίες στις ηλεκτρικές υποδομές. Στο πλαίσιο αυτό, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα το σύστημα Dynamic Line Rating, το οποίο έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζουν οι Ευρωπαίοι Διαχειριστές, για την αύξηση της μεταφορικής ικανότητας σε υφιστάμενες γραμμές μεταφοράς.

«Στόχος μας είναι να  πάμε γρηγορότερα  σε ένα σύστημα που θα ανταπεξέρχεται στην ταχύτητα που απαιτεί η σημερινή εποχή, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και σε συνεργασία με άλλους Ευρωπαίους Διαχειριστές», σχολίασε.

Ο Αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ αναφέρθηκε επίσης στα ψηφιακά κέντρα συντήρησης που θα δίνουν τη δυνατότητα εποπτείας των ηλεκτρικών υποδομών σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας τον άμεσο εντοπισμό και την ταχεία αποκατάσταση ευάλωτων σημείων του συστήματος.

Τέλος, ως κρίσιμο παράγοντα για την έγκαιρη υλοποίηση όλων των έργων που απαιτούνται για την ενεργειακή μετάβαση ανέδειξε το ανθρώπινο δυναμικό, που θα πρέπει να διαθέτει τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες, μέσα από διαρκή εκπαίδευση στις σύγχρονες τεχνολογίες.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υποβρύχιο καλώδιο ΑΔΜΗΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Νέο AI σύστημα για «έξυπνη» συντήρηση του δικτύου με IBM - NOVA ICT

Ο ΑΔΜΗΕ ενεργοποιεί AI σύστημα (IBM Maximo) για πρόβλεψη βλαβών και ιεράρχηση συντήρησης, με δεδομένα IoT σε πραγματικό χρόνο. Στόχος λιγότερες διακοπές, χαμηλότερο κόστος και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής κρίσιμων υποδομών.
Intracom Defence
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

INTRACOM DEFENSE: Καινοτόμες υβριδικές ενεργειακές λύσεις σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ

Η INTRACOM DEFENSE (IDE) συμμετείχε σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ σε Ελλάδα και Γερμανία με τα υβριδικά συστήματα ισχύος HEPS. Οι λύσεις της έδειξαν μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία, λιγότερη κατανάλωση καυσίμου και «ήσυχη λειτουργία» σε συνθήκες εκστρατείας.
Λογότυπο Deutsche Welle
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιδράσεις στη Γερμανία για το κλείσιμο της ελληνόφωνης σύνταξης της DW

Έντονη ανησυχία εκφράζουν φορείς για το κλείσιμο του ελληνικού προγράμματος στη Deutsche Welle, ζητώντας αναστολή της απόφασης και καλώντας σε στήριξη, τονίζοντας τη σημασία της ελληνικής γλώσσας και της πολυφωνίας στη δημοκρατία.
Κυβερνοασφάλεια και δεδομένα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέο πρόγραμμα «Cybersecurity Awareness» από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Η AHK Akademie του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου λανσάρει το online πρόγραμμα πιστοποίησης «Cybersecurity Awareness», με διαδραστικά μαθήματα και προσομοιώσεις phishing, προσφέροντας ψηφιακό πιστοποιητικό και badges δεξιοτήτων.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση στη Βουλή με την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, με αντικείμενο την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη λειτουργία των προξενείων και το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού.
Υποβρύχιο καλώδιο ΑΔΜΗΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός βυθομετρήσεων για τη διασύνδεση Ελλάδας-Ιταλίας

Ο ΑΔΜΗΕ και η Terna ξεκινούν διαγωνισμό για υποθαλάσσιες έρευνες, στο πλαίσιο της νέας ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Ιταλίας. Ο προϋπολογισμός φτάνει τα 20,79 εκατ. ευρώ και κριτήριο είναι η συμφέρουσα προσφορά.