ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:56:46 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Αναβολή άγνωστης διάρκειας στην εξυγίανση της Creta Farms

Το κλείσιμο των δικαστηρίων λόγω κορονοϊού δεν επιτρέπει να συζητηθεί στις 20 Μαρτίου το σχέδιο εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου. Διατηρείται η προστασία της εταιρείας από τους πιστωτές.

Σε «καραντίνα» μπαίνει η εξυγίανση της Creta Farms, καθώς η απόφαση για προσωρινή αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων και των εισαγγελιών που προβλέπεται στο άρθρο 11 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για τα κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού εκ των πραγμάτων ακυρώνει τη δρομολογημένη για τις 20 Μαρτίου δικάσιμο της συζήτησης για την συμφωνία εξυγίανσης και την προσφυγή της αλλαντοβιομηχανίας στα άρθρα 106β και δ του πτωχευτικού κώδικα. 

Δεδομένου ότι δεν γνωρίζει κανείς αυτή τη στιγμή την ένταση της εξάπλωσης του κορονοϊού και άρα δεν μπορεί να προβλεφθεί ο χρόνος επαναλειτουργίας των δικαστηρίων, η υπόθεση εξυγίανσης της Creta Farms μπαίνει σε νέο κύκλο καθυστερήσεων.

Αξίζει ωστόσο να επισημανθεί ότι κατά τη διάρκεια της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων ισχύουν τα μέτρα προστασίας της εταιρείας έναντι διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης. Συνεπώς η αλλαντοβιομηχανία παραμένει «προστατευμένη» από τους πιστωτές της.

Σε ό,τι αφορά στο πότε θα οριστεί νέα δικάσιμος, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα πρέπει να υπάρξει νέα κλήση από την αλλαντοβιομηχανία, δηλαδή με νέο δικόγραφο θα αιτείται να οριστεί εκ νέου ημερομηνία εκδίκασης του σχεδίου εξυγίανση.

Την ίδια ώρα, οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν δυσχεραίνουν και την ομαλή πορεία υλοποίησης των παράλληλων σχεδιασμών για παραγωγική ενδυνάμωση και επανείσοδο των κωδικών της Creta Farms στα εγχώρια ράφια και, σε δεύτερο χρόνο, στο κανάλι της εστίασης. Εκφρασμένος στόχος του νέου μετόχου της εταιρείας Δημ. Βιντζηλαίου είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν επανέλθει όλοι οι κωδικοί της Creta Farms σε όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Το «στοίχημα» είναι ακόμα πιο δύσκολο στη δεδομένη συγκυρία, αφού το όλο εγχείρημα βρίσκεται αντιμέτωπο με μια πρωτόγνωρη για όλη την αγορά, εγχώρια και μη, συνθήκη. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πυκνό μυστήριο με το πόρισμα για την κατάρρευση της Creta Farms

Το πόρισμα του δικανικού ελέγχου από την Deloitte παραμένει άφαντο, ενώ άγνωστο είναι αν η Creta Farms βρήκε πόρους για να πληρώσει τους ελεγκτές. Κινήσεις από το νέο μέτοχο για ενδυνάμωση της παραγωγής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναγέννηση της Creta Farms με συνολικό «κούρεμα» 64%

Τράπεζες, Δημόσιο και προμηθευτές θα υποστούν τις μεγαλύτερες απώλειες για να δημιουργηθεί η νέα εταιρεία από τα συντρίμμια της βιομηχανίας αλλαντικών, ενώ προστατεύονται οι εργαζόμενοι και οι κτηνοτρόφοι.