ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Μέτρα προστασίας των εργαζομένων λαμβάνει η Alpha Bank

Μία σειρά έκτακτων μέτρων τα οποία θα διασφαλίσουν τόσο την προστασία των εργαζομένων της όσο και την εύρυθμη λειτουργία όλων των υπηρεσιών της ανακοίνωσε η Alpha Bank.

Σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων εξ αποστάσεως εργασία για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, λαμβάνει η Alpha Bank με διττό στόχο τόσο την προστασία όσων εργάζονται στην τράπεζα όσο και των καταναλωτών. Η τράπεζα, παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι θα συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία καταστημάτων και υπηρεσιών της, αλλά τονίζει ότι βασική της προτεραιότητα είναι η προστασία των εργαζομένων. 

Μετά από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας και με ισχύ από σήμερα 16/03, θα ισχύσουν τα παρακάτω μέτρα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της τράπεζας. 
 
Α) Οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις κάτωθι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού:
• έγκυες,
• άνω των 60 ετών
• πάσχοντες από ενεργό νεοπλασία ή αιματολογικό νεοπλασματικό νόσημα ή λαμβάνουν χημειοθεραπεία
• μεταμοσχευθέντες
• εργαζόμενοι που λαμβάνουν για οποιοδήποτε χρόνιο νόσημα ανοσοκατασταλτική φαρμακευτική αγωγή, και
• ασθενείς - πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1
καλούνται να μην προσέλθουν στο χώρο εργασίας τους και να εργάζονται, όπου αυτό είναι εφικτό, από την κατοικία τους.  
Όσον αφορά τη διαδικασία πιστοποίησης των παραπάνω ιατρικών καταστάσεων θα αναρτηθούν άμεσα λεπτομερείς οδηγίες στο intranet της Τράπεζας. 

Β) Με γνώμονα την προστασία του προσωπικού των Καταστημάτων αλλά και την διασφάλιση της συνέχειας της λειτουργίας του Δικτύου, τα στελέχη των Καταστημάτων θα εναλλάσσονται ανά δύο εβδομάδες. Συγκεκριμένα το 50% του προσωπικού θα καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες του Καταστήματος, ενώ το υπόλοιπο 50% θα παραμένει στο σπίτι του. Επιπλέον όσον αφορά την είσοδο των πελατών στο Κατάστημα έχει οριστεί μέγιστος αριθμός ταυτόχρονα εξυπηρετούμενων πελατών ανά Κατάστημα, ανάλογα με το εμβαδόν του κάθε καταστήματος.

Γ) Όσον αφορά στο Προσωπικό των Κεντρικών Υπηρεσιών, με ευθύνη των Διευθυντών, επιλέγεται κατ’ ελάχιστον το 25% της Δύναμης κάθε Μονάδας για να εργαστεί από το σπίτι. Εφόσον κριθεί εφικτή η εργασία από το σπίτι μεγαλύτερου αριθμού εργαζομένων, χωρίς τη δημιουργία λειτουργικού κινδύνου, το ποσοστό τηλεργασίας μπορεί να ξεπεράσει το 50%  ή - σε περίπτωση ολιγομελών Μονάδων - ακόμη και το σύνολο του προσωπικού υπό την προϋπόθεση ότι έχουν διασφαλιστεί οι απαραίτητες προσβάσεις.  

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βγήκε στην αγορά η Alpha Bank με ομόλογο Tier 2 ύψους 500 εκατ. ευρώ

Ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης μετά τη μεγάλη τιτλοποίηση Galaxy και διαφοροποίηση της σύνθεσής της, ώστε να βελτιωθεί η απόδοση για τους μετόχους. Ισχυρό σχήμα ξένων τραπεζών υποστηρίζει την έκδοση.