ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στην P&C Development το έργο βελτίωσης του οδικού δικτύου της Κρήτης

Το έργο αφορά 452 σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κρήτης και έχει συνολικό προϋπολογισμό 35 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.

Υπεγράφη σήμερα από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, με τον ανάδοχο του έργου, η ανάθεση του μεγαλύτερου έργου οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό δίκτυο του νησιού την τρέχουσα προγραμματική περίοδο που αφορά 452 σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κρήτης και είναι προϋπολογισμού 35 περίπου εκατομμυρίων ευρώ. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ 2014-2020» με ανάδοχο την εταιρεία P&C DEVELOPMENT SA.

«Το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε ένα βελτιωμένο επαρχιακό δίκτυο», δήλωσε σήμερα ο κ. Αρναουτάκης, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση πως με την στενή παρακολούθηση των τεχνικών υπηρεσιών, θα ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις του συγκεκριμένου έργου σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες μέχρι τον Μάιο.

Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση επεμβάσεων μικρής και σε εξαιρετικές περιπτώσεις μεσαίας κλίμακας σε μέγεθος και κόστος, οι οποίες είναι υλοποιήσιμες σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχουν άμεσα αποτελέσματα στο επίπεδο της παρεχόμενης οδικής ασφάλειας και εφαρμόζονται σε 452 θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας (ΜΟΑ).

Στην ΠΕ Χανίων η παρέμβαση θα γίνει σε 119 σημεία και έχει προϋπολογισμό 9.743.918 εκατ. ευρώ. Στην Π.Ε. Ρεθύμνου υπάρχουν 106 σημεία παρέμβασης και ο προϋπολογισμός είναι 8.715.815 εκατ. ευρώ, στην Π.Ε. Ηρακλείου γίνεται παρέμβαση σε 119 σημεία με προϋπολογισμό εργασιών 8.363.438 και στην Π.Ε. Λασιθίου γίνονται παρεμβάσεις σε 108 σημεία με προϋπολογισμό έργου 7.676.827 εκατ. ευρώ. Συνολικά για όλη την Κρήτη η παρέμβαση γίνεται σε 452 σημεία με προϋπολογισμό 34,5 εκ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης, παράλληλα με αυτή τη χρηματοδότηση προετοιμάζεται μία νέα γενιά έργων για την οδική ασφάλεια σε όλο το επαρχιακό δίκτυο της Κρήτης και σε συνδυασμό με τα έργα τα οποία προετοιμάζονται για το ΒΟΑΚ από πλευράς του υπουργείου Υποδομών, «μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια θα έχουμε ένα πολύ βελτιωμένο οδικό δίκτυο σε όλη την Κρήτη».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι φυσικές καταστροφές στην Κρήτη «κόστισαν» 20,8 εκατ. στις ασφαλιστικές

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) καταγράφηκαν 260 περιπτώσεις που αφορούσαν ασφαλίσεις περιουσίας και 33 που αφορούσαν ασφαλίσεις αυτοκινήτων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έργα προϋπολογισμού 342 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020»

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά την ομιλία του στην ετήσια τεχνική συνάντηση του επιχειρησιακού προγράμματος «Κρήτη 2014-2020» ανέφερε ότι 324 είναι μέχρι στιγμής τα ενταγμένα στο πρόγραμμα έργα.
Mirum_Villa
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πράσινο» σε μεγάλη τουριστική επένδυση 410 εκατ. ευρώ

Εγκρίθηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς το σχέδιο Elounda Hills, που αφορά στην κατασκευή πολυτελούς θερέτρου σε έκταση 675 στρεμμάτων. Κατά την κατασκευή του θα δημιουργηθούν 600 θέσεις εργασίας και 763 θέσεις εργασίας κατά την λειτουργία του.
monumenta-ktiria-ethniki
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΤΕ: Δεν έχει ληφθεί απόφαση για την Εθνική ασφαλιστική

Μέχρι τώρα όλες οι προσπάθειες της Εθνικής Τράπεζας για την πώληση της θυγατρικής της έχουν ναυαγήσει για διάφορους λόγους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι και η τρέχουσα διαδικασία αντιμετωπίζει προβλήματα.