ΓΔ: 784.55 -0.37% Τζίρος: 13.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:15:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΔΕΠΑ

Και μέσω e-mail οι προσφορές για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας

Όπως έκανε γνωστό το ΤΑΙΠΕΔ, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις προσφορές τους για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας και μέσω email, μέχρι και τις 23 Μαρτίου.

Τροποποιήσεις στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Συγκεκριμένα, και μετά των τελευταίων εξελίξεων με την εξάπλωση του κορονοϊού, προβλέπεται πλέον δυνατότητα αποστολής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και των σχετικών νομιμοποιητικών εγγράφων και ηλεκτρονικά μέσω email, λόγω των συνθηκών που έχει διαμορφώσει παγκοσμίως η πανδημία του κορονοϊού.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές που θα επιλέξουν στην παρούσα φάση την εκδήλωση ενδιαφέροντος ηλεκτρονικά θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποστείλουν τα έγγραφα και σε φυσική μορφή μέχρι τις 24/4/2020.

Υπογραμμίζεται ότι η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος παραμένει η 23η Μαρτίου (ημέρα Δευτέρα), μέχρι τις 5.00 το απόγευμα.

Η ΔΕΠΑ Α.Ε. είναι όμιλος εταιρειών με παρουσία στον ενεργειακό τομέα που δραστηριοποιείται στη χονδρική πώληση, προμήθεια, εμπορία και διανομή φυσικού αερίου.

Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 65% της ΔΕΠΑ Α.Ε. και η Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. το υπόλοιπο 35%.

Σύμφωνα με το Νόμο 4001/2011, ως τροποποιήθηκε δυνάμει του Νόμου [4643/2019] η ΔΕΠΑ Α.Ε. θα προβεί σε μερική διάσπαση του κλάδου υποδομών (που θα μεταβιβαστεί σε νέα εταιρεία με την επωνυμία ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α.Ε.) και σε απόσχιση του κλάδου διεθνών έργων (που θα μεταβιβαστεί σε νέα εταιρεία με την επωνυμία ΔΕΠΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΡΓΩΝ Α.Ε.).

Η ΔΕΠΑ Α.Ε. μετά την ολοκλήρωση της μερικής διάσπασης και της απόσχισης θα μετονομαστεί σε ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ Α.Ε. και θα διατηρήσει το σύνολο των δραστηριοτήτων προμήθειας και εμπορίας, στις οποίες περιλαμβάνονται οι παρακάτω δραστηριότητες:

  • Η συμμετοχή (100%) της ΔΕΠΑ Α.Ε. στην ΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.
  • Η εισαγωγή φυσικού αερίου στη Χώρα (είτε μέσω αγωγών είτε ΥΦΑ) μέσω των μακροπρόθεσμων συμβάσεων προμήθειας της ΔΕΠΑ Α.Ε. είτε από οποιαδήποτε άλλη πηγή,
  • Η προμήθεια φυσικού αερίου μέσω ή εκτός Συστημάτων Μεταφοράς Φυσικού Αερίου ή Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου,
  • Η εισαγωγή, προμήθεια και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας,
  • Ο ανεφοδιασμός οχημάτων με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) μέσω ιδιόκτητων πρατηρίων ή μέσω συνεργαζόμενων δικτύων πρατηρίων, συμπεριλαμβανομένων όλων των σχετικών συμβάσεων, και η χρήση του εμπορικού σήματος «FISIKON»,
  • Η προμήθεια τελικών πελατών, μη συνδεδεμένων σε Δίκτυο Διανομής Φυσικού Αερίου ή στο Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) ή σε Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ), με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) ή ΥΦΑ (LNG), μεταξύ άλλων και για χρήση του φυσικού αερίου ως καυσίμου σε κινητήρες μέσων θαλάσσιας και χερσαίας μεταφοράς,
  • Η προμήθεια απομακρυσμένων Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου καθώς και των συνδεδεμένων σε αυτά πελατών,
  • Οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα σχετίζεται με την προμήθεια φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων της ΔΕΠΑ Α.Ε. σε διεθνή έργα, όπως δεσμεύσεις ποσοτήτων στο διασυνδετήριο αγωγό Ελλάδας– Βουλγαρίας (IGB) ή στο πλωτό τερματικό αεριοποίησης ΥΦΑ (FSRU) στην Αλεξανδρούπολη,
  • Τα δικαιώματα και υποχρεώσεις που απορρέουν από μνημόνια συνεργασίας ή συμφωνίες αναφορικά με τη μελλοντική συμμετοχή της ΔΕΠΑ Α.Ε. στην εταιρεία ή στις εταιρίες που έχουν ως σκοπό την κατασκευή, ανάπτυξη και διαχείριση του νέου πλωτού τερματικού αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (Floating Storage Regasification Unit - FSRU) στην Αλεξανδρούπολη.

Μετά τον εταιρικό μετασχηματισμό της ΔΕΠΑ Α.Ε., το ΤΑΙΠΕΔ θα κατέχει ποσοστό 65% των μετοχών της ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ Α.Ε. και η Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. το υπόλοιπο 35%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ