Φώτο: Shutterstock

Με το νέο της όνομα από αύριο η Eurobank στο ταμπλό του ΧΑ

Η νέα επωνυμία θα είναι Eurobank Ergasias Ανώνυμη Εταιρεία, με διακριτικό τίτλο Eurobank Holdings. Το Χρηματιστήριο ενημερώθηκε σήμερα για τις αλλαγές, που θα ισχύσουν από αύριο.

Πραγματοποιήθηκε η αλλαγή επωνυμίας και διακριτικού τίτλου της τράπεζας Eurobank Ergasias Ανώνυμη Εταιρεία σε «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» και «Eurobank Holdings» αντίστοιχα, ολοκληρώνοντας την απόσχιση των τραπεζικών εργασιών της Eurobank όπως είχε αποφασίσει η Γενική Συνέλευση των μετόχων στο πλαίσιο του Σχεδίου Επιτάχυνση.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

Η Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία (πρώην Τράπεζα Eurobank Ergasias Ανώνυμη Εταιρεία) ανακοινώνει ότι, σε συνέχεια: 
    
1) των αποφάσεων της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της που συνεδρίασε στις 31.01.2020 και

2) της εταιρικής της ανακοίνωσης της 20.03.2020, με την οποία ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό για την έγκριση της διάσπασης της Εταιρείας δι’ απόσχισης κλάδου με σύσταση νέας εταιρείας-πιστωτικού ιδρύματος με την επωνυμία «Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία», εγκρίθηκε η τροποποίηση του Καταστατικού της Διασπώμενης δυνάμει της υπʼαριθμ. 32403/23.03.2020 απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία καταχωρίσθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο την ίδια ημέρα με Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης 2108784/23.03.2020.

Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Καταστατικού, τροποποιείται η επωνυμία και ο διακριτικός τίτλος της διασπώμενης σε «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» και «Eurobank Holdings» αντιστοίχως. Στην αγγλική γλώσσα, η επωνυμία τροποποιείται σε «Eurobank Ergasias Services and HoldingsS.A..» και ο διακριτικός τίτλος σε «Eurobank Holdings».

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ενημερώθηκε για την προαναφερθείσα απόφαση στις 23.03.2020. Ως εκ τούτου, ως ημερομηνία για την αλλαγή της επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου της Εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών ορίζεται η 24.03.2020.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι κ.κ. Μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στη Διεύθυνση Investor Information Services, Ιωλκού 8 & Φιλικής Εταιρείας, Τ.Κ. 142 34 Ν. Ιωνία (τηλ. 210-3522400).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φ. Καραβίας: Απαραίτητες για την οικονομία και την κοινωνία οι ανοιχτές τράπεζες

Για την δημιουργία ενός ψηφιακού τραπεζικού οργανισμού σε ελάχιστο χρόνο, κάτι το οποίο θα φαινόταν αδύνατο μέχρι χθες, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας σε επιστολή του προς τους εργαζομένους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Ολοκληρώνεται το σχέδιο Επιτάχυνση, δραστική μείωση των NPEs

Σύμφωνα με πηγές της τράπεζας στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων θα περιοριστεί στο 15,9% από περίπου 40%, σήμερα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φ. Καραβίας: Προτεραιότητα ο περιορισμός των συνεπειών της πανδημίας

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, στην επιστολή του προς το προσωπικό της τράπεζας εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η αρνητική επίδραση στην οικονομία θα έχει προσωρινό χαρακτήρα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Σταθερός στο 1,9% ο πραγματικός ρυθμός μεγέθυνσης το 2019

Η εν λόγω επίδοση ήταν υψηλότερη σε σύγκριση με την ΕΕ-28 και την Ευρωζώνη κατά 0,4 και 0,7 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα, αλλά χαμηλότερη συγκριτικά με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2,2% τον Φεβρουάριο 2020).