Φώτο: Shutterstock

«Κόκκινα» δάνεια 453 εκατ. ανέθεσε η Attica Bank στην QQuant Master Servicer

Η διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα ξεκινήσει δυο μήνες από την ημερομηνία υπογραφής, με την συμφωνία να αποτελεί μέρος του επιχειρησιακού σχεδίου της Attica Bank για καλύτερη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σε συνέχεια διαγωνιστικής διαδικασίας με υποβολή προσφορών, η Attica Bank ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία QQuant Master Servicer εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, για την ανάθεση της διαχείρισης χαρτοφυλακίου «κόκκινων δανείων» συνολικού ύψους περίπου 435 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί μέρος του επιχειρησιακού σχεδίου της τράπεζας για την καλύτερη διαχείριση και εν τέλει περαιτέρω μείωση των μη εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων, σε συνέχεια των δύο τιτλοποιήσεων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Η ανακοίνωση της τράπεζας

Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, σε συνέχεια διαγωνιστικής διαδικασίας με υποβολή προσφορών και σε εκτέλεση των από 26.09.2019 και 29.01.2020 αποφάσεων του Διοικητικού της Συμβουλίου της, υπεγράφη σήμερα σύμβαση με την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «QQUANT MASTER SERVICER», εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής και έχει αδειοδοτηθεί και εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, για την ανάθεση της διαχείρισης χαρτοφυλακίου συνολικού ποσού περίπου € 435 εκ Ευρώ, το οποίο παραμένει στα βιβλία της Τράπεζας.

Η διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα ξεκινήσει δύο (2) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής. Στον ενδιάμεσο χρόνο θα ολοκληρωθούν οι αναγκαίες διαδικασίες μετάπτωσης της διαχείρισης και ενημέρωσης.

Η συμφωνία αποτελεί μέρος του Επιχειρησιακού Σχεδίου της Τράπεζας  για την καλύτερη διαχείριση και εν τέλει περαιτέρω μείωση των μη εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων, σε συνέχεια των δύο τιτλοποιήσεων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Επιπλέον, θα επιτρέψει στην Τράπεζα να επικεντρωθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη των τραπεζικών δραστηριοτήτων της, με έμφαση στη διοχέτευση ρευστότητας και στη στήριξη της επιχειρηματικότητας στην ελληνική αγορά στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμφωνία Qualco - Astrobank για την διαχείριση «κόκκινων» δανείων

«Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε και να χρησιμοποιήσουμε τις υφιστάμενες γνώσεις, δυνατότητες και συστήματα στην Κυπριακή αγορά διαχείρισης δανείων», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Qualco Ορέστης Τσακαλώτος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μήνυμα Ζαββού στις τράπεζες: Αξιοποιήστε το σχέδιο «Ηρακλής»

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Ζαββός κάλεσε τις τράπεζες να προχωρήσουν σε τιτλοποιήσεις προβληματικών δανείων, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι πολύ χαμηλό το κόστος των προμηθειών στο Δημόσιο.