ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Attica bank, trapeza attikis
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Δυο τιτλοποιήσεις 711 εκατ. για την εξυγίανση της Attica Bank

Η Attica Bank μεταβίβασε τα δυο χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων δανείων στην εταιρεία ειδικού σκοπού «Astir NPL Finance 2020-1 Designated Activity Company» που εδρεύει στην Ιρλανδία.

Η Attica Bank ανακοίνωσε σήμερα ότι σε εκτέλεση της αποφάσεως του διοικητικού της συμβουλίου της 30ης Νοεμβρίου 2020, η τράπεζα υλοποίησε την τιτλοποίηση και μεταβίβαση δύο χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων της συνολικού ύψους 711,2 εκατ. ευρώ στην «Astir NPL Finance 2020-1 Designated Activity Company» που εδρεύει στην Ιρλανδία.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα:

  1. Μετεβίβασε χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων / πιστώσεων συνολικού ποσού περίπου 340,8 εκατ. ευρώ στην εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV) με την επωνυμία «Astir NPL Finance 2020-1 Designated Activity Company» που εδρεύει στην Ιρλανδία. Παράλληλα το SPV εξέδωσε και μετεβίβασε στην τράπεζα ένα ομόλογο Σειράς Α ονομαστικής αξίας 159.000.000 ευρώ (Senior Note), ένα ομόλογο Σειράς Β ονομαστικής αξίας 1.806.000 ευρώ (Mezzanine Note) και ένα ομόλογο σειράς C (Junior Note) αξίας 180.000.000 ευρώ, που προέκυψαν από την τιτλοποίηση του εν λόγω χαρτοφυλακίου δανείων / πιστώσεων, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου 3156/2003, και εξασφαλίζονται με εκ του νόμου ενέχυρο στα μεταβιβασθέντα δάνεια / πιστώσεις.
  2. Μετεβίβασε χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων / πιστώσεων λιανικής τραπεζικής, συνολικού ποσού περίπου 371,2 εκατ. ευρώ στην εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV) με την επωνυμία «Astir NPL Finance 2020-2 Designated Activity Company» που εδρεύει στην Ιρλανδία. Παράλληλα το SPV εξέδωσε και μετεβίβασε στην Τράπεζα ένα ομόλογο Σειράς Α ονομαστικής αξίας 190.000.000 ευρώ (Senior Note), ένα ομόλογο Σειράς Β ονομαστικής αξίας 104.921.000 ευρώ (Mezzanine Note) και ένα ομόλογο σειράς C (Junior Note) αξίας 76.372.000 ευρώ, που προέκυψαν από την τιτλοποίηση του εν λόγω χαρτοφυλακίου δανείων / πιστώσεων, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου 3156/2003, και εξασφαλίζονται με εκ του νόμου ενέχυρο στα μεταβιβασθέντα δάνεια / πιστώσεις.
  3. Τη διαχείριση των ανωτέρω χαρτοφυλακίων ανέλαβε -με σχετικές συμβάσεις με τα SPV- η εταιρεία με την επωνυμία QQUANT MASTER SERVICER ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕΔΑΑΔΠ. 
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Κόκκινα» δάνεια 453 εκατ. ανέθεσε η Attica Bank στην QQuant Master Servicer

Η διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα ξεκινήσει δυο μήνες από την ημερομηνία υπογραφής, με την συμφωνία να αποτελεί μέρος του επιχειρησιακού σχεδίου της Attica Bank για καλύτερη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γεωργακόπουλος: Απαιτείται πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια που «θεραπεύονται»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intrum Hellas τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν κανόνες για την επάνοδο στο τραπεζικό σύστημα των δανείων που περιλαμβάνονται σε τιτλοποιήσεις και τα οποία μέσω της διαχείρισης, γίνονται και πάλι εξυπηρετούμενα.
Attica bank, trapeza attikis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τουλάχιστον μια προσφορά για Attica Bank, συνεδριάζει αύριο το Δ.Σ.

Αύριο θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας. Σημειώνεται ότι η αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας ειναι εξασφαλισμένη από το ΤΧΣ σε περίπτωση που δεν κριθεί ικανοποιητικό το επενδυτικό ενδιαφέρον.