ΓΔ: 2042.63 0.60% Τζίρος: 196.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν έξι ελληνικές αεροπορικές εταιρείες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται μεταξύ άλλων και οι ελληνικές αεροπορικές εταιρίες, εξαιτίας του κορονοϊού, μετρώντας απώλειες και ζημιές πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Με επιστολή που εστάλη στο υπουργείο Οικονομικών και στα υπόλοιπα συναρμόδια υπουργεία, εκφράστηκε η έντονη ανησυχία για τις Ελληνικές Αεροπορικές Εταιρείες, οι οποίες χωρίς την άμεση παροχή κρατικής βοήθειας θα καταρρεύσουν πλήρως και θα χαθούν πάρα πολλές θέσεις εργασίας. 

Η επιστολή συνυπογράφηκε από τις εταιρείες Air Mediterranean, Blue Bird, Ellinair, GainJet, Lumiwings, και Orange2Fly. Σύμφωνα με την επιστολή, οι ανωτέρω εταιρείες κάνουν έκκληση προς την Κυβέρνηση για άμεση οικονομική στήριξη λόγω των χωρίς προηγούμενο επιπτώσεων της Πανδημίας.

Η ρευστότητα των αεροπορικών εταιρειών έχει πλέον εξαντληθεί. Οι στόλοι τους έχουν καθηλωθεί, έχουν ακυρωθεί το σύνολο των κρατήσεων και των συμβολαίων τους, η επιβατική κίνηση έχει μηδενιστεί, τα έσοδα έχουν εντελώς εξανεμιστεί, ενώ τα έξοδα ενοικίασης αεροσκαφών, ασφάλιστρα, έξοδα συντήρησης αεροσκαφών, μισθοδοσίες, τέλη στάθμευσης και πολλά άλλα παραμένουν, με αποτέλεσμα εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, να αναμένονται τις επόμενες ημέρες μαζικές καταρρεύσεις των Ελληνικών Αεροπορικών Εταιρειών.

Ενδεικτικά κάθε αεροσκάφος που είναι καθηλωμένο στο έδαφος κοστίζει 10.000 – 15.000 ευρώ την ημέρα χωρίς τα μισθολογικά κόστη. Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή την στιγμή τα καθηλωμένα αεροσκάφη στον ελλαδικό χώρο είναι δεκάδες, οι αεροπορικές εταιρίες ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για τον κλάδο των αερομεταφορών, ώστε να σωθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άτομα με σακούλες αγορών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Έμποροι προειδοποιούν για λουκέτα χωρίς μέτρα για την επαγγελματική στέγη

Οι έμποροι καλούν την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την επαγγελματική στέγη, προειδοποιώντας ότι οι αυξήσεις ενοικίων απειλούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κλείσιμο.
Επιβατικό αεροσκάφος πτήσης
ΔΙΕΘΝΗ

Το αεροδρόμιο Βρυξελλών ζητά ακύρωση 50% των Κυριακάτικων πτήσεων

Το αεροδρόμιο Βρυξελλών ζήτησε ακύρωση των μισών αυριανών πτήσεων λόγω της κυβερνοεπίθεσης σε λογισμικό τσεκ-ιν, για να αποφευχθούν μεγάλες ουρές και καθυστερήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του αερολιμένα.