Φώτο: Shutterstock

Το eBay στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η ηλεκτρική πλατφόρμα θέλει να θωρακίσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που χρειάζονται άμεσα υποστήριξη ώστε να συνεχίσουν την δραστηριότητά τους.

Το eBay ανακοινώνει την αναστολή πληρωμής της αμοιβής της και την προστασία της αξιολόγησης των εταιρειών που πωλούν μέσα από την πλατφόρμα και έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού, θωρακίζοντας με τον τρόπο αυτό τις εταιρείες από ενδεχόμενη υποβάθμισή τους στην  πλατφόρμα.

Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας κρίσης που προκλήθηκε από την διασπορά του COVID-19, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται άμεσα υποστήριξη από την eBay ώστε να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους. Στο πλαίσιο αυτό, οι συνδρομητές της πλατφόρμας eBay από εδώ και στο εξής έχουν τη δυνατότητα 30 ημερών πίστωσης για την καταβολή της αμοιβής τους. Σχετικές πληροφορίες καθώς και ο οδηγός υποστήριξης για τη συγκεκριμένη παροχή είναι άμεσα διαθέσιμα στην επίσημη σελίδα,ενώ για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν σχετικό email στην eBay.

Στοχεύοντας στην περαιτέρω στήριξη των εταιρειών/πωλητών, το eBay θα προστατεύσει τη θέση που κατέχουν από τις αξιολογήσεις που λαμβάνουν από τους αγοραστές, από ενδεχόμενες υποβαθμίσεις σε περιπτώσεις καθυστερημένων παραδόσεων και ακύρωσης παραγγελιών από τις 20 Μαρτίου έως τις 20 Ιουνίου. Αυτή η πρωτοβουλία θα βοηθήσει τους πωλητές να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες τους, καθώς ο δείκτης αξιολόγησης και απόδοσης έχει άμεσο αντίκτυπο στις πωλήσεις. Στη συνέχεια, σε περίπτωση που ενισχυθεί η απόδοση μίας εταιρείας/πωλητή εντός του παραπάνω διαστήματος, ο πωλητής θα λάβει την αντίστοιχη αναβάθμιση, όπως είναι αναμενόμενο.

Η eBay θα δώσει, επίσης, τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση στη συνδρομή για το eBay Store. Για να λάβει τη συνδρομή, ο ιδιοκτήτης πρέπει να περάσει από τη διαδικασία επιλογής μέσα από το πρόγραμμα Business Development της eBay. Η αίτηση για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής και τη λήψη της συνδρομής, υποβάλλεται εδώ.

Όπως υπογραμμίζει ο Ilya Kretov, Γενικός Διευθυντής για τις παγκόσμιες αναδυόμενες αγορές του eBay: «Ο κύριος στόχος της eBay στην Ελλάδα είναι η ανάπτυξη των εξαγωγών μέσα από τη λιανική για τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις. Καταλαβαίνουμε πως πολλοί πωλητές αγωνίζονται να πραγματοποιήσουν με επιτυχία έναν μεγάλο όγκο παραγγελιών εν μέσω μίας ταχέως μεταβαλλόμενης πανδημικής κατάστασης σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου το κλείσιμο συνόρων, τη μείωση των προμηθειών, τις καθυστερήσεις σε πολλές υπηρεσίες παράδοσης. Η eBay προσπαθεί να στηρίξει τους πωλητές της, προσφέροντας πρωτοβουλίες που είναι σχεδιασμένες για να ανακουφίσουν σε ένα βαθμό την πίεση που αυτή τη στιγμή βιώνουν οι επιχειρήσεις και να προστατέψει την αξιολόγηση της απόδοσης τους. Προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις οικονομικές απώλειες των πωλητών και να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για τη διατήρηση της αποτελεσματικότητας του οικοσυστήματος της πλατφόρμας μας».

Το eBay δεν στοχεύει μόνο στην υποστήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Επιδιώκει να συμβάλει τόσο στην ενίσχυση τους, όσο και στην προσφορά μιάς θετικής εμπειρίας για τους πωλητές. Γι΄ αυτό, η πλατφόρμα προτρέπει τους πωλητές και τις εταιρείες να επιλέξουν για τα καταστήματά τους την κατάσταση «vacation mode», ενημερώνοντας έπειτα αντίστοιχα και τους πιθανούς αγοραστές σχετικά. Η συγκεκριμένη επιλογή θα πρέπει να ληφθεί και να εφαρμοστεί στην περίπτωση που ο πωλητής κρίνει ότι δεν θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει παραγγελίες, ανά πάσα στιγμή. Οι πωλητές, επίσης, ενθαρρύνονται να ενημερώνονται συστηματικά για τις σχετικές αλλαγές στην πλατφόρμα μέσα από τη σελίδα export.ebay.com.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χαμένη χρονιά το 2020 για την Jumbo, κανονικά η διανομή μερίσματος

Ο τζίρος που χάθηκε από το δίμηνο κλείσιμο των καταστημάτων δεν θα αναπληρωθεί τους επόμενους μήνες, ανέφερε η διοίκηση της Jumbo στη σημερινή συνέλευση. Αποφασίστηκε η διανομή ποσού 0,062 ευρώ (μικτό) ανά μετοχή.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

EΣΕΕ: Στηρίζουμε τη χώρα - Στηρίζουμε τις Μικρομεσαίες Εμπορικές Επιχειρήσεις

Επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων από αύριο. Τα μέτρα τήρησης υγειονομικής προστασίας ύψιστη προτεραιότητα για τους ιδιοκτήτες, τους εργαζομένους και τους καταναλωτές.