Φωτο: Shutterstock

Νέα εντεταλμένη γενική διευθύντρια στην Alpha Bank η Μ. Ροντογιάννη

Η κυρία Ροντογιάννη, πρόκειται να αναλάβει τη θέση της Επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου (Group Internal Audit) της Alpha Bank την 1η Μαϊου 2020. 

Η Alpha Bank ανακοινώνει την πρόσληψη της Μαρίας Ροντογιάννη από την 1η Απριλίου 2020 στη θέση της εντεταλμένης γενικής διευθύντριας της Τράπεζας. Η κυρία Ροντογιάννη, μετά την ολοκλήρωση των γνωστοποιήσεων και διαδικασιών που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία, πρόκειται να αναλάβει τη θέση της Επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου (Group Internal Audit) της Alpha Bank την 1η Μαϊου 2020. 

«Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τη Μαρία στην Alpha Bank. Η απόφασή της για επαναπατρισμό, μας δίνει τη δυνατότητα να επωφεληθούμε από την πολυετή της εμπειρία στο χώρο του εσωτερικού ελέγχου, σε επιτελικές θέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και να αξιοποιήσουμε την πολύτιμη εξειδίκευσή της σε προγράμματα μετασχηματισμού», δήλωσε ο CEO της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης

Σύντομο βιογραφικό της Μαρίας Ροντογιάννη 

Γεννήθηκε το 1973. Σπούδασε Δημόσια Λογιστική και Μάρκετινγκ στο Fordham University της Νέας Υόρκης. Διαθέτει 25 χρόνια εμπειρίας στον ευρύτερο χώρο του εσωτερικού ελέγχου και εντάσσεται στην τράπεζα προερχόμενη από την Deutsche Telekom, όπου διατελούσε Senior Vice President, Group Audit και Risk Management. Από το 2009 έως τη μετακίνησή της στη Βόννη ήταν Group Chief Internal Auditor στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ). Επίσης, διετέλεσε Διευθύντρια Εσωτερικού Ελέγχου στη Wind Telecommunications και στη Lamda Development, ενώ πιο πριν εργαζόταν επί σειρά ετών στην Arthur Andersen στην Αθήνα και στη JP Morgan και στο National Futures Association στη Νέα Υόρκη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

alpha_bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Nέα υπηρεσία Digital Business Onboarding από την Alpha Bank 

Η νέα ψηφιακή υπηρεσία, η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Alpha Bank, καλύπτει όλες τις κύριες νομικές μορφές των επιχειρήσεων με χώρα έδρας και φορολογίας την Ελλάδα, και θα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες δυνατότητες.