ΓΔ: 2370.04 0.96% Τζίρος: 347.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:37
Φωτο: Shutterstock

Τρ. Πειραιώς: Οι Χρ. Μεγάλου και Γ. Χαντζηνικολάου προσφέρουν το 50% της αμοιβής τους

Τα δύο κορυφαία στελέχη της τράπεζας θα καταθέσουν το 50% των αμοιβών τους για Μάρτιο και Απρίλιο στο ειδικό ταμείο για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Στην παροχή του 50% της αμοιβής τους στο ειδικό ταμείο που έχει δημιουργηθεί για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσαν οι πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς. 

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας ΠειραιώςΓιώργος Χαντζηνικολάου και ο Διευθύνων Σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου ενημερώνουν ότι καταθέτουν συμβολικά το 50% του μισθού τους κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο στον ειδικό λογαριασμό για την ενίσχυση της μάχης κατά του ιού Covid-19».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης είχε απευθύνει πρόσκληση-έκκληση στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσουν σε αυτήν την κίνηση, ενώ πέραν αυτών έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα τόσο βουλευτές από άλλα κόμματα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλίας Λέκκος πορτραίτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λεκκός (Πειραιώς): Σταθερές μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης για Ελλάδα

Ο Δρ Ηλίας Λεκκός τόνισε ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα εκτιμάται πλέον κοντά στο 5% λόγω της ενεργειακής κρίσης. Ωστόσο, βλέπει ευκαιρίες για επενδύσεις και κατανάλωση που θα στηρίξουν την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.
Γιώργος Χαντζηνικολάου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χαντζηνικολάου: Οι τράπεζες έτοιμες να στηρίξουν την ανάπτυξη

O πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χαντζηνικολάου, τόνισε ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν κεφάλαια και ρευστότητα, όμως η πιστωτική επέκταση εξαρτάται από την αύξηση των επενδύσεων.
Γιώργος Χαντζηνικολάου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Χαντζηνικολάου: Στην καλύτερη φάση των τελευταίων ετών οι τράπεζες

Το 2025, παρά τις διεθνείς προκλήσεις, η ελληνική οικονομία διατήρησε υψηλή ανάπτυξη (ΑΕΠ +2,1%), ξεπερνώντας για πέμπτη χρονιά την ευρωζώνη. Οι ελληνικές τράπεζες κατέγραψαν αυξημένα κέρδη και ισχυρή αποδοτικότητα.
Υπουργός Δικαιοσύνης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Πάνω από 1 δισ. για νέους αγρότες, στόχος η ανανέωση του κλάδου

Ο Κώστας Τσιάρας τόνισε την ανάγκη ανανέωσης του ανθρώπινου δυναμικού στη γεωργία, με στόχο την είσοδο περισσότερων νέων με γνώσεις και καινοτόμο πνεύμα. Πάνω από 1 δισ. ευρώ έχουν διατεθεί στους νέους αγρότες την τελευταία πενταετία.