ΓΔ: 2337.53 0.81% Τζίρος: 163.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:19:35
Φωτο: Shutterstock

Matrix και όμιλος Howden δημιουργούν τη νέα μεσιτική εταιρεία Howden Matrix

H νέα μεσιτική εταιρεία με δραστηριοποίηση στην Ελλάδα και στην Κύπρο αποτελεί την ολοκλήρωση της συνένωσης μεταξύ των Ομίλων Ηowden και ΜΑΤRIX.

Ο διεθνής μεσιτικός ασφαλιστικός όμιλος Howden Broking Group και ο όμιλος MATRIX Insurance and Reinsurance Brokers, ανακοίνωσαν σήμερα την ολοκλήρωση της συνένωσής τους, που ως αποτέλεσμα έχει την δημιουργία της Howden Matrix, μεσιτικής εταιρείας με δραστηριοποίηση στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Η ανεξάρτητη μεσιτική MATRIX ιδρύθηκε το 2003, έλαβε τη διαπίστευση Broker at Lloyd's το 2012 και σήμερα έχει σημαντική διείσδυση στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση μεγάλων και πολύ μεγάλων εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων, στην Ελλάδα και την Κύπρο ενώ έχει και εταιρική παρουσία στην Τουρκία και στην Νότιο Αφρική.

Η ανακοίνωση της ολοκλήρωσης της συνένωσης μεταξύ των Ομίλων Ηowden και ΜΑΤRIX αποτελεί το επισφράγισμα της μεταξύ τους στρατηγικής συμμαχίας κατά το 2019, που είχε ως αποτέλεσμα την εξαγορά της ΠΕΙΡΑΙΩΣ Μεσίτες Α.Ε., θυγατρικής ασφαλιστικής διαμεσολάβησης της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

O Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, θα συνεχίσει την θητεία του ως διευθύνων σύμβουλος (CEO), ενώ η MATRIX θα ενταχθεί διοικητικά στην περιφέρεια Μεσογείου της Howden με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Danny Sever, ενώ η μετονομασία σε Howden - Matrix  θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2020.

 O José Manuel González, διευθύνων σύμβουλος, (CEO) του Howden Broking Group, σχολίασε: «Πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία, τόσο για τους δυο οργανισμούς, αλλά κυρίως για τους πελάτες μας. Η συνένωση με την MATRIX, την ηγετική ανεξάρτητη μεσιτική στην Ελλάδα και στην Κύπρο, είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική μας και με την υπόσχεση που έχουμε δώσει σε όσους μας εμπιστεύονται: να παρέχουμε κορυφαίας εξειδίκευσης υπηρεσίες, σε όποιο σημείο του πλανήτη τις χρειάζονται.»

Ο Danny Sever, CEO, Howden Mediterranean Region, καλωσορίζοντας την MATRIX υπογράμμισε: «Η συγκεκριμενη συμφωνία αποτελεί την αποκορύφωση μιας μακροχρόνιας και αγαστής συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών, μια στρατηγική κίνηση που έρχεται να ενισχύσει την προσήλωσή μας στην ανάπτυξη των εργασιών σε αυτή τη σημαντική περιοχή.»

Ο Gerry Tighe, διευθυντικό και ιδρυτικό στέλεχος της ΜΑΤRIX, τόνισε: «Η ένταξή μας στην οικογένεια της Howden αποτελεί μια δυναμική εξέλιξη για τους πελάτες μας, σε επίπεδο διεθνούς εξειδίκευσης και οικονομικής ισχύος, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να τους εξυπηρετήσουμε, με τα ίδια ποιοτικά standards, σε όλο σχεδόν τον πλανήτη. Συγχρόνως, η φιλοσοφία της Howden ταυτίζεται με τη δική μας: θεωρούμε τους πελάτες, τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και τους μετόχους μας, ως μέλη της οικογένειάς μας».  

Ο Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, CEO της MATRIX, προσέθεσε: «Η ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής συμφωνίας, και μάλιστα εν μέσω μιας δύσκολης για τα διεθνή δεδομένα συγκυρίας, αποδεικνύει έμπρακτα τις κοινές προτεραιότητες, την αφοσίωση και κυρίως τις αξίες που χαρακτηρίζουν τόσο την ΜΑΤRIX, όσο και την Howden. Είμαι πραγματικά ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από αυτή την συνένωση, που μπόρεσε να υλοποιηθεί απερίσπαστα και λόγω της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία αποτελεί εγγύηση σταθερότητας και αναπτυξιακής πορείας για τη χώρα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

μοντέρνο ξενοδοχείο δωμάτιο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενστάσεις της Stama Greece για τη ρύθμιση βραχυχρόνιας μίσθωσης στον τουρισμό

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης εκφράζει αντιρρήσεις για το νέο Χωροταξικό Πλαίσιο Τουρισμού, τονίζοντας πως η συνυπολογισμός των τύπου Airbnb κλινών με ξενοδοχεία δεν αντανακλά την πραγματική τουριστική πίεση.
Ακίνητα στην Αθήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΜΙΔΑ: Το νέο νομοσχέδιο επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Το νέο νομοσχέδιο για τον «Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης» επιφέρει διπλό φόρο υπέρ δήμων και περιφερειών, αυξάνοντας την επιβάρυνση των ιδιοκτητών, ενώ εισάγει και 27ετές ενοικιοστάσιο στις νέες μισθώσεις, σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ.
Πολυκατοικίες στην Αθήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται και έξτρα φόρος από τις Περιφέρειες στα ακίνητα

Την επιβολή έξτρα φόρου και από τις Περιφέρειες στα ακίνητα - πέραν του νέου Δημοτικού φόρου- που θα επιβάλλεται από το 2027 μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος υποκρύπτει ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τέθηκε σε διαβούλευση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα επιβάρυνση στα ακίνητα με δημοτικό «ΕΝΦΙΑ» από τον Ιανουάριο του 2027

Το «Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης» απορροφά το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, αλλά θα κοστίζει περισσότερο στους ιδιοκτήτες. Η δομή του θα προσομοιάζει με τον ΕΝΦΙΑ, αλλά το ποσό θα είναι χαμηλότερο.
πολεοδομικός χάρτης σχεδίαση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φόβους για αναδρομικά πρόστιμα φέρνει το Μητρώο Ιδιοκτησίας Ακινήτων

Το Μητρώο Ιδιοκτησίας Ακινήτων ενεργοποιείται στις 15 Ιουνίου με στοιχεία από Κτηματολόγιο, Περιουσιολόγιο, ΔΕΔΔΗΕ. Τι θα συμβεί εάν τα στοιχεία δεν συμπίπτουν και ο φόβος για αναδρομικά πρόστιμα.