Φώτο: Shutterstock

Euroxx: «Ανθεκτικός» στην κρίση της πανδημίας ο Όμιλος Φουρλής

Η ελληνική χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση «overweight» για τη μετοχή, τονίζοντας ότι η εταιρεία μπορεί να ξεπεράσει την «τέλεια καταιγίδα» που προκαλεί ο κορονοϊός.

Θα κατορθώσει να ξεπεράσει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες την «τέλεια καταιγίδα» ο όμιλος Φουρλή, όπως αναφέρει σε έκθεσή της η Euroxx Securities.

Η ελληνική χρηματιστηριακή εταιρεία διατηρεί τη σύσταση «overweight» για τη μετοχή του ομίλου, αλλά προχωρά σε υποβάθμιση της 12μηνης τιμής – στόχου στα 4,50 ευρώ από 6,60 ευρώ πριν, καθώς θα υπάρξει πλήγμα εξαιτίας των μέτρων περιορισμού που έχουν επιβληθεί.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση η πορεία της εταιρείας το 2019 ήταν ιδιαίτερα θετική, αλλά η εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού θα επιφέρει σαφές πλήγμα, με εκτίμηση ότι οι πωλήσεις του ομίλου θα υποχωρήσουν φέτος κατά 13% και τα μεικτά κέρδη κατά 14,5% σε ετήσια βάση. Αιτία η αναγκαστική διακοπή λειτουργίας των ΙΚΕΑ, η προεξοφλημένη μείωση των καταναλωτικών δαπανών αλλά και το βαρύ πλήγμα που θα δεχθεί ο τουρισμός με μείωση των ξένων επισκεπτών. 

Στα θετικά, όμως, για τον Όμιλο Φουρλή η πολύ καλή πορεία που εκτιμάται ότι θα έχουν οι online πωλήσεις, με πρόβλεψη ότι αυτές των ΙΚΕΑ θα αυξηθούν κατά τουλάχιστον 25%, αλλά και η σαφής μείωση του κόστους λειτουργίας, λόγω και των ευνοϊκών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις κυρίως σε φορολογικό επίπεδο αλλά και σε αυτό εισφορών. 

Σύμφωνα με τη Euroxx «η Φουρλής διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να επιβιώσει της τρέχουσας κρίσης, καθώς έχει σημαντική πλεονάζουσα ρευστότητα η οποία θα βοηθήσει τον όμιλο να αντιμετωπίσει ακόμη και το πιο δυσμενές σενάριο».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ