ΓΔ: 944.64 -1.22% Τζίρος: 62.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Philosofish: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά μονάδων του Νηρέα και της Σελόντα

Στα χέρια της Philosofish πέρασε η θυγατρική της Σελόντα, Ρολάτα, και η θυγατρική της Νηρέας, «Ιχθυοκαλλιέργειες Βόρειας Εύβοιας», έναντι συνολικού τιμήματος 45 εκατ. ευρώ.

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς 23 ιχθυοτροφικών μονάδων, τριών ιχθυογεννητικών σταθμών και δύο συσκευαστηρίων που ανήκαν στις εταιρείες Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες Α.Ε. και Σελόντα Α.Ε. ολοκλήρωσε η Philosofish, έναντι 45 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο των εξαγορών περιλαμβάνεται η θυγατρική της Σελόντα Ρολατα Ιχθυοκαλλιέργειες Μονοπρόσωπη έναντι τιμήματος 22,5 εκατ. ευρώ, και η θυγατρικής της Νηρέας «Ιχθυοκαλλιέργειες Βόρειας Εύβοιας» στην έναντι τιμήματος εξίσου στα 22,5 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι το αρχικό τίμημα εξαγορών κυμαινόταν συνολικά στα 51 εκατ. ευρώ, δηλαδή 25,5 εκατ. ευρώ για τη θυγατρική της Σελόντα και 25,6 εκατ. ευρώ για την θυγατρική της Νηρέας, ωστόσο όπως αναφέρεται σε σχετικές ανακοινώσεις των δύο εταιρειών που δημοσιευθήκαν προ ημερών στο τίμημα υπήρξε απομείωση κατά 5,8 εκατ. ευρώ λόγω αναπροσαρμογής αξίας βιομάζας ιχθυοπληθυσμού, σύμφωνα με τους όρους της από 2/8/2019 σύμβασης.

Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω κινήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των απαιτήσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Νηρεύς και της Σελόντα από την Andromeda Seafood.

Πλέον η Philosofish, εταιρεία που διαχειρίζεται ο επενδυτικός όμιλος Diorasis International, κατέχει τέσσερις περιφέρειες θαλάσσιας εκτροφής σε λαυράκι, τσιπούρα, φαγκρί και μυτάκι. Με την απόκτηση των νέων παραγωγικών μονάδων, η δυναμικότητα παραγωγής της εταιρείας ανέρχεται σε 16.000 τόνους τσιπούρας και λαυρακίου, ετησίως, καθιστώντας την πλέον έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της Μεσογείου και η δεύτερη μεγαλύτερη υδατοκαλλιέργεια στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία ιδρύθηκε το 1986, με την επωνυμία Γ. & Π. Μπιτσάκος Υδατοκαλλιέργειες Α.Ε.. Το 2014, λάνσαρε το brand Philosofish με την έλευση νέων επενδυτών και μετόχων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ