ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Holcim-Ηρακλής
Φώτο: Το σήμα της Holcim που αποτελεί την μητρική εταιρεία του ομίλου Ηρακλής. Credits: Shutterstock

Holcim: Εξαγοράζει την Xella για βιώσιμες λύσεις δόμησης αντί 1,85 δισ.

Η Holcim, μητρική του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά της Xella, κορυφαίας ευρωπαϊκής εταιρείας βιώσιμων υλικών δόμησης, έναντι 1,85 δισ. ευρώ.

Η Holcim, στην οποία ανήκει ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, προχώρησε στην υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την εξαγορά της Xella, μιας κορυφαίας ευρωπαϊκής εταιρείας στον τομέα των βιώσιμων και καινοτόμων τοίχων δόμησης.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι καθαρές πωλήσεις της Xella για το 2025 εκτιμώνται περίπου στο 1 δισ. ευρώ.

Η Xella έχει έδρα στο Duisburg της Γερμανίας και διαθέτει ισχυρά βιώσιμα brands όπως τα Ytong, Silka, Hebel και Multipor. Απασχολεί πάνω από 4.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε 21 σημαντικές αγορές της Ευρώπης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Holcim, Miljan Gutovic, ανέφερε πως η εξαγορά αυτή αποτελεί "ορόσημο" στην προσπάθεια της Holcim να καταστεί κορυφαίος συνεργάτης στη βιώσιμη κατασκευή, επιταχύνοντας τις λύσεις υψηλής αξίας της στον τομέα Building Solutions. 

Η Xella αναμένεται να ενισχύσει την παρουσία της Holcim στην αγορά τοιχοποιίας, η οποία ξεπερνά τα 12 δισ. ευρώ σε αξία, προσφέροντας επιπλέον ευκαιρίες για διασταυρούμενες πωλήσεις και ολοκληρωμένες λύσεις συστημάτων.

Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε 1,85 δισ. ευρώ και η ολοκλήρωσή της αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2026, υπό την προϋπόθεση της τήρησης των συνήθων όρων και των απαραίτητων ρυθμιστικών εγκρίσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΙΤΑΝ-Τσιμέντο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ισχυρές επιδόσεις για την Titan στο α' εξάμηνο με αύξηση τζίρου - κερδών

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ κατέγραψε ισχυρή άνοδο πωλήσεων και κερδών το πρώτο εξάμηνο, με τις τρεις νέες εξαγορές να ενισχύουν τα αποτελέσματα. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 7% στα 1,42 δισ. ευρώ, ενώ δυναμική παρουσία καταγράφηκε και στις ΗΠΑ.
Εργοστάσιο Ηρακλής τσιμέντου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ομίλος Ηρακλής: Νέος διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού ο Ιω. Νάνης

Ο Ιωάννης Νάνης αναλαμβάνει νέος διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού του Ομίλου Ηρακλής, φέρνοντας πολυετή εμπειρία σε ηγετικές θέσεις HR, στρατηγικό σχεδιασμό και διαχείριση σε φαρμακευτική, αυτοκινητοβιομηχανία και ενέργεια.