Φώτο: Shutterstock

Eurobank Holdings: Επικεφαλής εσωτερικού ελέγχου ο Γ. Ανδριτσάνος

Ο κ. Γ. Ανδριτσάνος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 2017 είναι μέλος του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών Αγγλίας και Ουαλίας.

Την τοποθέτηση του κ. Γεώργιου Ανδριτσάνου ως επικεφαλής εσωτερικού ελέγχου, ανακοίνωσε η Eurobank Holdings, ο οποίος αντικαθιστά την κυρία Δέσποινα Ανδρεάδου. 

Η ανάληψη των νέων καθηκόντων για τον κ. Ανδριτσάνο ξεκίνησε από την 23η Μαρτίου, ενώ η κυρία Ανδρεάδου έχει αναλάβει τη θέση διευθύντριας εσωτερικού ελέγχου του ομίλου Eurobank.

Η ανακοίνωση της Eurobank

Η Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία («Εταιρεία» ή «Eurobank Holdings») ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ενέκρινε στις 27.5.2020 τον ορισμό του κ. Γεώργιου Ανδριτσάνου ως Επικεφαλής Εσωτερικού Ελέγχου της Eurobank Holdings, με ημερομηνία ισχύος του εν λόγω ορισμού την 23η Μαρτίου του 2020. 

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τη διάσπαση της Τράπεζας Eurobank Ergasias Ανώνυμης Εταιρείας στις 20.3.2020, η οποία μετά τη διάσπαση μετονομάσθηκε σε «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία», Επικεφαλής  Εσωτερικού Ελέγχου ήταν η κα Δέσποινα Ανδρεάδου, η οποία, κατόπιν της διάσπασης δι’ απόσχισης κλάδου με σύσταση νέας εταιρείας - πιστωτικού ιδρύματος με την επωνυμία «Τράπεζα Eurobank  Ανώνυμη  Εταιρεία» («Επωφελούμενη»), μεταφέρθηκε, μαζί με το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού, στην Επωφελούμενη, ως Επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου Ομίλου αυτής.

Ο κ. Γ. Ανδριτσάνος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 2017 είναι μέλος του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών Αγγλίας και Ουαλίας. Εργάζεται στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου Ομίλου της Eurobank από τον Σεπτέμβριο του 2012 και διαθέτει εμπειρία σε διάφορους ελεγκτικούς τομείς του τραπεζικού και ασφαλιστικού τομέα.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα, θεαματική μείωση NPEs

Στο 15,3% ο δείκτης NPEs, από 32,8%, ο χαμηλότερος στο τραπεζικό σύστημα. Ισχυρή ενίσχυση λειτουργικών εσόδων και νέων δανείων. Κέρδη 175 εκατ. πριν την τιτλοποίηση Cairo, -1,16 δισ. μετά την συναλλαγή.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καραβίας: Ρευστότητα 17 δισ. θα παράσχουν οι τράπεζες στην οικονομία το 2020 

Οι ελληνικές τράπεζες εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να μειώσουν τα επισφαλή δάνεια, αλλά και στην παροχή στήριξης στην πραγματική οικονομία, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.