Φώτο: Shutterstock

Ποιες είναι οι νέες μειωμένες τιμές εισιτηρίων και καρτών του ΟΑΣΑ

Μειωμένες θα είναι οι τιμές των εισιτηρίων και των καρτών του ΟΑΣΑ μετά τις αλλαγές στον ΦΠΑ έως τις 31 Οκτωβρίου. Αποζημιώνονται οι ιδιοκτήτες καρτών για την περίοδο του lockdown.

O ΟΑΣΑ ενημέρωσε το επιβατικό κοινό ότι, από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020, αναπροσαρμόζονται οι τιμές των εισιτηρίων και καρτών του Οργανισμού, με την τιμή του απλού εισιτηρίου να μειώνεται στο 1,20 ευρώ από 1,40.

Η αναπροσαρμογή στις τιμές όλων των προϊόντων μετακίνησης του ΟΑΣΑ (εισιτήρια και κάρτες χρονικής διάρκειας) προκύπτει από την απόφαση της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των ευρύτερων μέτρων στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων, για μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στο 13% στις μεταφορές για το διάστημα από την 1 Ιουνίου έως και 31 Οκτωβρίου 2020.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι, από την 1η Ιουνίου, ενεργοποιείται η διαδικασία αποζημίωσης με τη μορφή χρονικής επέκτασης σε όλους τους κατόχους προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card, οι οποίοι προπλήρωσαν, αλλά δεν εξάντλησαν την αξία των ενεργοποιημένων καρτών τους, λόγω των περιορισμών που τέθηκαν στις μετακινήσεις από τις 11 Μαρτίου έως τις 4 Μαΐου 2020.

Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card που είχαν υπόλοιπο μικρότερο των 30 ημερών θα λάβουν πίστωση αξίας ενός μήνα, οι δε κάτοχοι καρτών που είχαν υπόλοιπο μεγαλύτερο των 30 ημερών θα λάβουν πίστωση αντίστοιχη με το χρόνο που διήρκησαν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων.

Οι αποζημιώσεις θα πιστωθούν στα αυτόματα μηχανήματα πώλησης του δικτύου του ΟΑΣΑ και θα είναι διαθέσιμες προς χρήση από τους δικαιούχους, όποτε το επιθυμήσουν εντός χρονικού διαστήματος 24 μηνών. Επιπλέον, για τις αγορές ετήσιων καρτών θα παρέχεται πρόσθετη έκπτωση 10%, πάλι με τη μορφή χρονικής επέκτασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Δεν υπήρξε κυβερνοεπίθεση - Τι έφταιξε για τη δυσλειτουργία

Σε τεχνικό θέμα της πλατφόρμας μέσω της οποίας γίνεται η αποστολή ενημερωτικών SMS οφείλεται η δυσλειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος της Alpha Bank την περασμένη Παρασκευή. Δεν υπήρξε κυβερνοεπίθεση, αναφέρει η τράπεζα.