ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Συμφωνία προμήθειας φυσικού αερίου μεταξύ Μυτιληναίος - Gazprom Export

Η συμφωνία θα έχει διάρκεια από το 2020 έως και το 2030, με σαφή ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής εταιρείας, όπως τόνισε ο επικεφαλής της Ευαγ. Μυτιληναίος. 

Μακροχρόνια συμφωνία για προμήθεια φυσικού αερίου, από το 2020 έως το 2030, υπέγραψαν η Mytilineos με την Gazprom Export, ανακοίνωσε ο εξαγωγικός βραχίονας του ρωσικού ενεργειακού γίγαντα Gazprom.

«Η συνεργασία μεταξύ της Gazprom Export και της Mytilineos επιβεβαιώνει την ύπαρξη ζήτησης για ρωσικό φυσικό αέριο στην ελληνική αγορά και θα ενισχύσει περαιτέρω την αλληλεπίδραση μεταξύ των χωρών μας στον ενεργειακό τομέα», αναφέρει στη δήλωσή της η γενική διευθύντρια της Έλενα Μπουρμίστοβα.

Από την πλευρά, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος δήλωσε ότι «η μακροπρόθεσμη σύμβαση αυτή θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της Mytilineos στην αγορά φυσικού αερίου της περιοχής και θα συμβάλει σημαντικά στη μεγιστοποίηση της απόδοσης των βιομηχανικών μας εγκαταστάσεων και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η συνεργασία μεταξύ της Gazprom Export και της Mytilineos S.A. ξεκίνησε το 2017 και στη βάση βραχυπρόθεσμων συμβάσεων.

Το 2019 παραδόθηκαν στη Mytilineos 588 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Το 2020, τα μέρη συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους στη βάση μιας μακροπρόθεσμης σύμβασης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mytilineos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Συμφωνία για νέα μονάδα παραγωγής ενέργειας στην Ιρλανδία

Σε συνεργασία με την GE Gas Power, η εταιρεία θα δημιουργήσει έναν σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο δυναμικότητας περίπου 200MW για τη διασφάλιση της σταθερότητας της τροφοδοσίας στη χώρα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μυτιληναίος: Βαριές ευθύνες των πολιτικών για την ενεργειακή κρίση

Όπως τονίζει, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Ευαγ. Μυτιληναίος το κόστος της πράσινης ενεργειακής μετάβασης θα είναι αρκετά τρισ. ευρώ και οι πολιτικοί οφείλουν να ενημερώσουν τους καταναλωτές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μυτιληναίος: Η σύμβαση με Gazprom ενισχύει την ανταγωνιστικότητα μας

«Η μακροχρόνια αυτή σύμβαση θα συμβάλει σημαντικά στη μέγιστη αποδοτικότητα των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της εταιρείας και των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας», τονίζει η Μυτιληναίος.