Φώτο: ΑΠΕ

Οι νέες προτεραιότητες ΣΕΒ για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Την γενική του συνέλευση πραγματοποίησε ο ΣΕΒ, μέσω τηλεδιάσκεψης. Στο επίκεντρο η Βιώσιμη Ανάπτυξη. Ποιες δράσεις αποφασίστηκαν. Ανανεώθηκε η θητεία των μελών του ΔΣ.

Η προώθηση της Κυκλικής Οικονομίας, η αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, η προστασία της Βιοποικιλότητας, καθώς και το ευρύτερο πλαίσιο του ΟΗΕ για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, είναι οι βασικοί άξονες δράσης του Συμβουλίου του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, όπως καθορίστηκαν στη γενική του συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η Συνέλευση ανανέωσε την θητεία όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τα επόμενα δύο χρόνια, υπό την προεδρία του Ιωάννη Πανιάρα, ενώ παράλληλα εξελέγησαν οι κ.κ. Ανδρέας Σιάμισιης - Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., Νίκος Εμμανουηλίδης - Διευθύνων Σύμβουλος της NESTLE HELLAS A.E., Δημήτρης Παπαδόπουλος - Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Διακυβέρνησης και Αειφόρου Ανάπτυξης της MYTILINEOS, ως νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Είναι σημαντικό να διασφαλιστούν η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και η δίκαιη μετάβαση για όλους τους κοινωνικούς εταίρους, έτσι ώστε η Ευρώπη να βγει ισχυρότερη, ως διεθνές παράδειγμα για την επιτυχημένη βιώσιμη ανάπτυξη», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Συμβουλίου.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος Ιωάννης Πανιάρας, δήλωσε: «Η πανδημία του κορωνοϊού και η επιτυχής μέχρι τώρα αντιμετώπισή της στην χώρα μας ανέδειξε την ικανότητά μας ως κοινωνία να δρούμε συνεργατικά και να καινοτομούμε ταχύτατα όταν βρισκόμαστε απέναντι σε μεγάλες προκλήσεις. Οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, της εξάντλησης των φυσικών πόρων και της απώλειας της βιοποικιλότητας είναι μπροστά μας και είναι τεράστιες.

Ας αξιοποιήσουμε την συνεργασία και την καινοτομία τώρα, στην ανάγκη ταχείας ανάκαμψης από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Να επενδύσουμε άμεσα και αποτελεσματικά στην βιώσιμη ανάπτυξη, κερδίζοντας απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις, για να παραδώσουμε ένα καλύτερο αύριο στις επόμενες γενιές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΕΒ: Πρακτικός οδηγός για τη διαχείριση των cookies από επιχειρήσεις

Ο Οδηγός απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις και στόχος του είναι να βοηθήσει ως προς τη σωστή χρήση και διαχείριση των cookies, που είναι βασική προϋπόθεση για τη νόμιμη επεξεργασία των ψηφιακών δεδομένων, προσωπικών και μη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΕΒ: Στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων με κριτήριο τη μεταβολή μισθών και τζίρου

«Ναι» στα μέτρα στήριξης σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις λέει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών με κριτήριο όμως τη μεταβολή των μισθών και του τζίρου που έχουν υποστεί.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΕΒ: Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας της τσιμεντοβιομηχανίας

Η σύμβαση, με έναρξη ισχύος αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2018, καλύπτει το προσωπικό που απασχολείται στις τσιμεντοβιομηχανικές επιχειρήσεις όλης της χώρας οι οποίες είναι μέλη του ΣΕΒ.