ΓΔ: 893.76 2.09% Τζίρος: 88.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Mastercard στηρίζει τον ελληνικό τουρισμό με νέες δράσεις

Συμβάλλει στη νέα mobile εφαρμογή Visit Greece του υπ. Τουρισμού η Mastercard και την εμπλουτίζει με μια σειρά από εμπειρίες που θα προσφέρονται στους χρήστες.

Δύο νέες συνεργασίες της Mastercard με το υπουργείο Τουρισμού και τον Δήμο Αθηναίων για τη στήριξη του κλάδου παρουσίασε η Country Manager της εταιρείας για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα Άσπα Παλημέρη, στο πλαίσιο συζήτησης στο Delphi Economic Forum, με τη συμμετοχή του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών Βαγγέλη Βλάχου και της Country Marketing Manager της Google για την Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, συμμετέχοντας στη συζήτηση με θέμα “Technology and Data: Helping Tourism Make Headway After The Standstill”, η κα. Παλημέρη ανακοίνωσε τη στήριξη της Mastercard στη νέα mobile εφαρμογή “Visit Greece” του Υπουργείου Τουρισμού. Πέρα από τη χορηγική υποστήριξη, για την οποία ο υπουργός Τουρισμού ευχαρίστησε την εταιρεία, η Mastercard συμβάλλει στην πρωτοβουλία εμπλουτίζοντας τη με μια σειρά από ειδικά σχεδιασμένες, ανεκτίμητες ταξιδιωτικές εμπειρίες, που θα προσφέρονται στους χρήστες του app.

Έχοντας ήδη πριν από 2,5 δεκαετίες διαβλέψει την τάση των ανθρώπων να δίνουν μεγαλύτερη αξία στις εμπειρίες από ό,τι στα υλικά αγαθά, η Mastercard έχει αναπτύξει την πλατφόρμα “Priceless Cities”, η οποία ανοίγει στους ταξιδιώτες ένα «παράθυρο» εμπειριών που τους φέρνουν πιο κοντά στον προορισμό που επισκέπτονται. Στο πλαίσιο αυτό από την 1η Ιουλίου, και μέσα από τη νέα mobile εφαρμογή του “Visit Greece”, η Ελλάδα γίνεται ο νέος προορισμός στη λίστα των “Priceless Cities”, προσφέροντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να ζήσει εμπειρίες ανεκτίμητης αξίας στη χώρα μας.

Και καθώς ο τουρισμός πόλεων αναμένεται να έχει κεντρικό ρόλο στην επανεκκίνηση του κλάδου, η κα. Παλημέρη και ο κ. Βλάχος ανακοίνωσαν το πρόγραμμα “Stay in Athens”, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων κατόπιν πρωτοβουλίας της Mastercard και έχει στόχο την προώθηση της Αθήνας ως city break προορισμού για όλον τον χρόνο. Το νέο αυτό πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της πόλης να εκμεταλλευτούν ειδικές προσφορές και εκπτώσεις για διαμονή σε μερικά από τα ωραιότερα ξενοδοχεία της, δημιουργώντας ταυτόχρονα πολλαπλά οφέλη, σε επίπεδο κρατήσεων αλλά και προβολής, για τις αντίστοιχες επιχειρήσεις.

Από το βήμα του φετινού Delphi Economic Forum, η κα. Παλημέρη αναφέρθηκε και στη σύμπραξη της Mastercard με τον ΕΟΤ σε μια καμπάνια επικοινωνίας που είχε στόχο την περαιτέρω ανάδειξη της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού μεταξύ των εύπορων ταξιδιωτών.

Για τον σχεδιασμό της καμπάνιας, και συγκεκριμένα για την αναγνώριση, καλύτερη κατανόηση, στόχευση και, εν τέλει, προσέλκυση των κοινών-στόχος, αξιοποιήθηκε η πλατφόρμα “Tourism Insights” της Mastercard, που συγκεντρώνει και οργανώνει δεδομένα από ένα ευρύ φάσμα πηγών για τον τρόπο που λειτουργούν οι τουρίστες τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, όσο και πριν και μετά από αυτό.

Εάν αξιοποιηθούν σωστά, αυτά τα δεδομένα μπορούν να δώσουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, βοηθώντας έτσι τους φορείς του τουρισμού να χαράξουν αποτελεσματικότερες στρατηγικές και να ενισχύσουν την ευελιξία και ανθεκτικότητα του κλάδου. Με τα πρώτα αποτελέσματα της καμπάνιας να είναι κάτι περισσότερο από θετικά, η Mastercard και ο ΕΟΤ είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν αυτή τη γνώση στα νέα κοινά-στόχος που θα επιλέξουν με βάση τις ανατροπές που έφερε ο κορονοϊός στη δυνατότητα των ανθρώπων να ταξιδέψουν.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Qatar Airways: Απευθείας πτήσεις Μύκονος – Ντόχα από τον Μάιο

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια για την επιτυχή επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, καλώντας τους φίλους της Qatar Airways, απ’ όλο τον κόσμο να επισκεφτούν τη Μύκονο αλλά και την Ελλάδα γενικότερα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στροφή των καταναλωτών σε καταστήματα της γειτονιάς

Σχεδόν τρεις στους τέσσερις καταναλωτές (72%) σημειώνουν πως προτιμούν να αγοράζουν προϊόντα από εμπόρους που γνωρίζουν, ενώ τρεις στους τέσσερις καταναλωτές (74%) πραγματοποιούν όλο και περισσότερες αγορές στα καταστήματα της γειτονιάς τους.