ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Eurobank για Pimco: Συνεχίζονται εντατικά οι διαπραγματεύσεις

Απαντώντας σε ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την PImco η Eurobank σημειώνει ότι αυτές δεν ολοκληρώθηκαν στις 30/9 όπως προέβλεπε η συμφωνία ωστόσο οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Απαντώντας σε ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την PImco η Eurobank σημειώνει ότι αυτές δεν ολοκληρώθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου όπως προέβλεπε η συμφωνία που είχε ανακοινωθεί στο τέλος Ιουνίου ωστόσο  ωστόσο οι σχετικές διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό.

«Κατόπιν της προηγούμενης από 27.6.2019 ανακοίνωσής της και σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα Eurobank Ergasias Ανώνυμη Εταιρεία («Eurobank») ανακοινώνει ότι η συμφωνία της με ημερομηνία 27 Ιουνίου 2019 για αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την εταιρεία BRAVO STRATEGIES III LLC για τα έργα Cairo (Project Cairo) και Europe (Project Europe) έληξε στις 30.9.2019. Η Eurobank συνεχίζει με εντατικό ρυθμό τις σχετικές διαπραγματεύσεις».

Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευμα του Reuters, σήμερα το πρωι, ανέφερε ότι δεν ολοκληρώθηκε εντός της προθεσμίας που είχε αρχικά τεθεί, δηλαδή ως τις 30 Σεπτεμβρίου, η διαπραγμάτευση της Eurobank με τον αμερικανικό επενδυτικό κολοσσό, PIMCO, για τη μεταβίβαση της Finacial Planning Services, θυγατρικής εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων της Eurobank, καθώς υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών για την αποτίμηση της FPS. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, η πώληση της FPS αποτελεί βασικό συστατικό των προσπαθειών εξυγίανσης του ισολογισμού της τρίτης μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας, η οποία έχει αναλάβει τη δέσμευση να μειώσει γρήγορα τα προβληματικά δάνεια, που αποτελούν περισσότερο από το ένα τρίτο των συνολικών χορηγήσεων.

Σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος, οι συνομιλίες των δύο πλευρών συνεχίζονται. Η PIMCO είχε επιλεγεί την 1η Ιουλίου ως προτιμώμενος διεκδικητής του 80% της FPS, ύστερα από διαδικασία υποβολής προσφορών, στην οποία είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συνολικά έξι επενδυτές, αλλά η προθεσμία για την ολοκλήρωση του deal, ως τις 30 Σεπτεμβρίου, παρήλθε άπρακτη, καθώς η Eurobank αποτιμά την αξία της FPS στα 300 εκατ. ευρώ, ενώ ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος, που έχει και παρουσία στη μετοχική σύνθεση της τράπεζας, κάνει πολύ χαμηλότερη αποτίμηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank και Πειραιώς χρηματοδοτούν φωτοβολταϊκό έργο 550 ΜW της ΔΕΗ

Το έργο «Φοίβη», αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2025, σε έκταση 10.000 στρεμμάτων στη Δυτ. Μακεδονία, όπου θα εγκατασταθούν 950.000 πάνελ και θα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους φωτοβολταϊκούς σταθμούς στην Ευρώπη.