ΓΔ: 902.39 0.54% Τζίρος: 3.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:42:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Eurobank

Γιατί καθυστερεί το deal της Eurobank με την PIMCO

Μεγάλες διαφορές στην αποτίμηση της θυγατρικής εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων FPS δεν έχουν επιτρέψει την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της Eurobank με τον αμερικανικό επενδυτικό οίκο, PIMCO.

Δεν ολοκληρώθηκε εντός της προθεσμίας που είχε αρχικά τεθεί, δηλαδή ως τις 30 Σεπτεμβρίου, η διαπραγμάτευση της Eurobank με τον αμερικανικό επενδυτικό κολοσσό, PIMCO, για τη μεταβίβαση της Finacial Planning Services, θυγατρικής εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων της Eurobank, καθώς υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών για την αποτίμηση της FPS.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η πώληση της FPS αποτελεί βασικό συστατικό των προσπαθειών εξυγίανσης του ισολογισμού της τρίτης μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας, η οποία έχει αναλάβει τη δέσμευση να μειώσει γρήγορα τα προβληματικά δάνεια, που αποτελούν περισσότερο από το ένα τρίτο των συνολικών χορηγήσεων.

Σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος, οι συνομιλίες των δύο πλευρών συνεχίζονται. Η PIMCO είχε επιλεγεί την 1η Ιουλίου ως προτιμώμενος διεκδικητής του 80% της FPS, ύστερα από διαδικασία υποβολής προσφορών, στην οποία είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συνολικά έξι επενδυτές, αλλά η προθεσμία για την ολοκλήρωση του deal, ως τις 30 Σεπτεμβρίου, παρήλθε άπρακτη, καθώς η Eurobank αποτιμά την αξία της FPS στα 300 εκατ. ευρώ, ενώ ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος, που έχει και παρουσία στη μετοχική σύνθεση της τράπεζας, κάνει πολύ χαμηλότερη αποτίμηση.

Σημειώνεται ότι η δημιουργία από τις τράπεζες ανεξάρτητων εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων αποτελεί αναγκαίο βήμα για να μπορέσουν να προχωρήσουν σε μεγάλες τιτλοποιήσεις προβληματικών δανείων με ευνοϊκούς όρους, καθώς η ύπαρξη ανεξάρτητων διαχειριστικών εταιρειών εκτιμάται από τους επενδυτές και τους οίκους αξιολόγησης ως ένα στοιχείο που διασφαλίζει τη μεγιστοποίηση των ανακτήσεων από τα προβληματικά δάνεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρακτορείου, πάντως, η Eurobank έχει την επιλογή να στραφεί και σε άλλους διεκδικητές της FPS, καθώς η κοινοπραξία της Elliot, της Bain και της Cerved, όπως και η ιταλική doValue, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και υπέβαλαν προσφορές το καλοκαίρι, εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για την FPS.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank για Pimco: Συνεχίζονται εντατικά οι διαπραγματεύσεις

Απαντώντας σε ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την PImco η Eurobank σημειώνει ότι αυτές δεν ολοκληρώθηκαν στις 30/9 όπως προέβλεπε η συμφωνία ωστόσο οι συζητήσεις συνεχίζονται.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Kλείδωσαν» οι όροι του δανείου στη Lamda για το έργο στο Ελληνικό

Μετά την επικαιροποίηση, το συνολικό ύψος του κοινοπρακτικού τραπεζικού δανεισμού ανέρχεται σε 1,16 δισ. ευρώ. Στο σύνολο του δανεισμού περιλαμβάνεται ποσό ύψους 205 εκ. ευρώ που αφορά την κάλυψη δαπανών ΦΠΑ του έργου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank & egg: Καινοτομία στις τεχνολογίες για τουρισμό και πολιτισμό

Επιδίωξη του Cluster είναι ο εκσυγχρονισμός του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος και η βέλτιστη αξιοποίηση ενός ισχυρού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της χώρας, μέσω της υιοθέτησης τεχνολογιών λογισμικού και ψηφιακού περιεχομένου.