ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
varangis_qatar

Κατέθεσε προς επικύρωση νέα συμφωνία εξυγίανσης η Βαράγκης

Δικάσιμος για την εξέταση της εν λόγω αίτησης έχει οριστεί η 17η Σεπτεμβρίου 2020. Το αίτημα για προστασία κατά τη διάρκεια της εκδίκασης θα δικαστεί με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων την ίδια μέρα.

Σε συνέχεια απορριπτικής απόφασης από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θηβών επί της από 13.6.2019 συμφωνίας εξυγίανσης στην οποία είχε περιέλθει με πιστωτές της η εταιρεία Βαράγκης ανακοίνωσε σήμερα ότι σύναψε και έχει καταθέσει προς επικύρωση νέα συμφωνία εξυγίανσης, έχοντας εξασφαλίσει εκ νέου την αναγκαία στήριξη ικανού ποσοστού πιστωτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δικάσιμος για την εξέταση της εν λόγω αίτησης έχει οριστεί η 17η Σεπτεμβρίου 2020. Το αίτημα για προστασία κατά τη διάρκεια της εκδίκασης θα δικαστεί με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων κατά την ίδια ημερομηνία. Αίτημα για προσωρινή προστασία δεν έγινε δεκτό. Η εταιρεία εκτιμά ότι οι όροι της νέας συμφωνίας εξυγίανσης διασφαλίζουν την ανάκαμψη και τη βιωσιμότητα της επιχειρηματικής
δραστηριότητάς της. 

Ενημερωτικά, με βάση τη νέα συμφωνία εξυγίανσης, στην οποία συμμετέχουν κατά ποσοστό 61,9% οι πιστωτές της εταιρείας, η επιχειρηματική της δραστηριότητα και το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών της στοιχείων μεταφέρονται στον νέο φορέα, την εταιρία "VARANGIS FURNITURE & INTERIORS A.E.", έναντι τιμήματος 2.592 χιλ. Ευρώ και της ανάληψης μέρους των υποχρεώσεών της. 

Στον νέο φορέα μεταβιβάζεται το 97% του ενεργητικού της Εταιρίας συνολικού ύψους 3.233 χιλ. € και συγκεκριμένα το ακίνητο – μονάδα παραγωγής στο Σχηματάρι Βοιωτίας με όλα του τα προσαρτήματα, η πλειοψηφία του μηχανολογικού εξοπλισμού και των αποθεμάτων, πάγια, απαιτήσεις και χρηματικά διαθέσιμα της εταιρείας, καθώς και οι συμμετοχές της εταιρίας στις θυγατρικές της Varangis Turnkey Interior Projects LLC στα Η.Α.Ε. και Schemata Interiors and Trading WLL στο Κατάρ. Στον νέο φορέα μεταβιβάζονται επίσης υποχρεώσεις της τάξεως του 15,1% επί των συνολικών υποχρεώσεων της εταιρείας, αξίας 3.189 χιλ. €, οι οποίες αφορούν το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους εργαζόμενους και τη Vericon Professional Services Ltd, η οποία παρείχε ενδιάμεση χρηματοδότηση σε εκτέλεση της από 13.6.2019 συμφωνίας εξυγίανσης.

Τόσο το τίμημα, όσο και το προϊόν ρευστοποίησης των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση των λοιπών υποχρεώσεων της εταιρίας, όπως αυτές διαμορφώνονται σύμφωνα με την Συμφωνία Εξυγίανσης, και στην συνέχεια η εταιρεία θα λυθεί και θα εκκαθαριστεί. Αυτονόητα η συμφωνία αυτή θα ολοκληρωθεί υπό την προϋπόθεση της σχετικής επικύρωσής της από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές. 

Η συνέχιση της τρέχουσας δραστηριότητας της εταιρείας, η λειτουργία των παραγωγικών της εγκαταστάσεων και η διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου επί της Συμφωνίας Εξυγίανσης επιτυγχάνεται μέσω της υλοποίησης έργων που έχει ήδη αναλάβει η εταιρεία στο Κατάρ. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βαράγκης: To 2020 η απόφαση για τη συμφωνία εξυγίανσης

Εκδικάστηκε σήμερα από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θηβών η αίτηση επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας Βαράγκης, με την έκδοση της απόφασης επί του αιτήματος της εταιρείας να αναμένεται εντός του 2020.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επικίνδυνο νομικό «βραχυκύκλωμα» στο ενεργειακό δίκτυο Πελοποννήσου

Νέα πολύμηνη καθυστέρηση στο έργο του Δυτικού Διαδρόμου μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων. Ο ΑΔΜΗΕ θα ακήσει κάθε νομικό δικαίωμα προκειμένου να ξεμπλοκάρει το έργο ύψους 110 εκατ. ευρώ.