Φωτο: Shutterstock

Σύσταση αγοράς της Alpha από την Axia με τιμή στόχο 1,30 ευρώ

Την επανεκκίνηση του Project Galaxy, αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Alpha στη δάνεια με επιδότηση από το κράτος επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

Διατηρεί τη σύσταση αγοράς με τιμή στόχο 1,30 ευρώ σε έκθεσή της για την Alpha Bank η AXIA Ventures Group, επισημαίνοντας ότι η συναλλαγή τιτλοποίησης Galaxy «η οποία προχωρά με ταχύτατο ρυθμό και εντός του χρονικού πλαισίου που έχει τεθεί, θα συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων του Ομίλου».

Στην έκθεση του γνωστού επενδυτικού οίκου, επισημαίνεται ότι η επανεκκίνηση του Project Galaxy, που εκτός από την τιτλοποίηση περιλαμβάνει και την πώληση στον επενδυτή της Cepal, έχει προκαλέσει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, με τις μη-δεσμευτικές προσφορές να αναμένονται τις αμέσως επόμενες ημέρες και τις δεσμευτικές τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της AXIA, η περίμετρος του Project Galaxy θα κλείσει ανάμεσα σε ευρώ 7,5 δισ. και 10 δισ. ευρώ χωρίς πρόσθετη κεφαλαιακή επιβάρυνση σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί κατά το παρελθόν.

Στην ίδια έκθεση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις δράσεις της τράπεζας για τη χρηματοδότηση της οικονομίας. «Η Alpha Bank αναμένεται να εκταμιεύσει ως χρηματοδοτήσεις εντός του 2020 περισσότερα από τα αρχικά προβλεπόμενα 3,5 δισ. ευρώ».

Αναδεικνύει επίσης τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Alpha Bank στα προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων με κρατική επιχορήγηση, αναφέροντας ενδεικτικά ότι από το συνολικό ποσό των 1,3 δισ. ευρώ, ο προϋπολογισμός της τράπεζας ανέρχεται σε 400 εκατομμύρια ευρώ. Τέλος, επισημαίνεται ότι η τράπεζα έχει προχωρήσει στην αναστολή δόσεων δανείων ύψους ευρώ 4,4 δισ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Στις 31/7 η τακτική Γ.Σ. για θέσπιση προγράμματος stock options 

Λόγω της εφαρμογής των προληπτικών μέτρων ασφαλείας για τον περιορισμό της διάδοσης του Covid-19, δεν θα επιτραπεί η είσοδος στον χώρο της Συνέλευσης σε τρίτα πρόσωπα, πλην των Μετόχων και των αντιπροσώπων αυτών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Δεν υπήρξε κυβερνοεπίθεση - Τι έφταιξε για τη δυσλειτουργία

Σε τεχνικό θέμα της πλατφόρμας μέσω της οποίας γίνεται η αποστολή ενημερωτικών SMS οφείλεται η δυσλειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος της Alpha Bank την περασμένη Παρασκευή. Δεν υπήρξε κυβερνοεπίθεση, αναφέρει η τράπεζα.