Φώτο: ΟΛΘ

Αλλαγή διοίκησης και μέρισμα 1,17 ευρώ/μετοχή ενέκρινε η Γ.Σ. του ΟΛΘ

Ο κ. Αθανάσιος Λιάγκος ανέλαβε τη θέση του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, διαδεχόμενος τον Σωτήρη Θεοφάνη.

Τον ορισμό του Αθανάσιου Λιάγκου στη θέση του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), καθώς και τη διανομή σημαντικά αυξημένου μερίσματος, ύψους 1,17 ευρώ ανά μετοχή από τα κέρδη της χρήσης 2019, έναντι 0,57 ευρώ το 2018, ενέκριναν οι μέτοχοι της εταιρείας, κατά τη σημερινή τακτική γενική συνέλευση. Παράλληλα, αποφασίστηκε η τροποποίηση του άρθρου 9 του καταστατικού, βάσει της οποίας οι συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου θα μπορούν στο εξής να πραγματοποιούνται εκτός από τη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, αλλά και μέσω τηλεδιάσκεψης.

H θητεία του προέδρου, ο οποίος διαδέχεται τον Σωτήρη Θεοφάνη, θα είναι τριετής, με δυνατότητα διετούς παράτασης.

Τα υπόλοιπα μέλη του δεκαμελούς διοικητικού συμβουλίου, των οποίων η θητεία είναι πενταετής (έως 30/6/2025) είναι οι: Φράνκο Κούπολο (Franco Cupolo), Μπόρις Βένζελ (Boris Wenzel), Σωτήρης Θεοφάνης, Αρτούρ Νταβιντιάν (Arthur Davidyan), Αλεξάντερ Βίλχεμ φον Μέλενθιν (Alexander-Wilhelm Von Mellenthin), Λέον Φου (Baiqiao -Leon- Fu), Άγγελος Βλάχος, Παναγιώτης Αλευράς και Παναγιώτης Μιχαλόπουλος. Oι δύο τελευταίοι ορίστηκαν ως ανεξάρτητα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ενώ μαζί με τον κ.Βλάχο είναι και μέλη της Επιτροπής Ελέγχου.

«Ευχαριστώ τους μετόχους της εταιρείας για τις καλές και τις κακές στιγμές τα τελευταία 2,5 χρόνια. Και θέλω να διαβεβαιώσω ότι, ανεξάρτητα από τη μελλοντική μου θέση, θα παραμείνω πάντα ιδιαίτερα ισχυρός υποστηρικτής και φίλος του λιμανιού της Θεσσαλονίκης», σημείωσε ο απερχόμενος πρόεδρος Σωτήρης Θεοφάνης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το σημαντικά αυξημένο μέρισμα, σε μια περίοδο που η εταιρεία χρειάζεται αυξημένη ρευστότητα για την πραγματοποίηση των υποχρεωτικών επενδύσεων, ο γενικός οικονομικός διευθυντής της ΟΛΘ ΑΕ, Χένρικ Γιέπσεν (Henrik Μ. Jepsen), διευκρίνισε ότι το διοικητικό συμβούλιο προσπαθεί να βρει την ισορροπία μεταξύ της διανομής κερδών στους μετόχους και της τήρησης ρευστότητας για την υλοποίηση των επενδύσεων και η ισορροπία αυτή βρέθηκε στο συγκεκριμένο μέρισμα (το οποίο αντιστοιχεί στο 75% των κερδών του 2019).

Η σημερινή γενική συνέλευση ενέκρινε ακόμα την πολιτική αποδοχών της εταιρείας, των αμοιβών - αποζημιώσεων των απερχόμενων μελών του διοικητικού συμβουλίου, όπως και των ετήσιων αποδοχών του νέου προέδρου, Αθανάσιου Λιάγκου. Η ετήσια αμοιβή του νέου προέδρου (μικτά) ανέρχεται σε 270.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται ετήσιο επίδομα (μικτό), ύψους 80.000 ευρώ. Επίσης, άναψε το πράσινο φως και για την τροποποίηση των άρθρων 4 (αφορά τη διάρκεια της εταιρείας, που από ορισμένου χρόνου, με καταληκτική ημερομηνία το 2098 γίνεται αορίστου χρόνου), 6 (ορισμένος ανώτατης και κατώτατης τιμής στη μετοχή της ΟΛΘ Α.Ε, στα 100 ευρώ και τα 0,04 ευρώ αντίστοιχα) και 7 (εκλογή μελών διοικητικού συμβουλίου).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΛΘ: Τον Ιανουάριο σε λειτουργία το dry port στη Βουλγαρία

Η επέκταση σε άλλες αγορές και η εξωστρέφεια του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται και η δημιουργία τριών dry ports, είναι ένας από τους 3 βασικούς στρατηγικούς στόχους του ΟΛΘ.