Φωτο: Shutterstock

Να αγνοούν τα «περίεργα» SMS καλεί η Alpha τους συνδρομητές

Με ανακοίνωσή της, η τράπεζα διαβεβαιώνει ότι «δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών». Σε λειτουργία επανήλθαν τα συστήματα πριν τη 1.00 π.μ.

«Δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας», τονίζεται σε ανακοίνωση της Alpha Bank, που εκδόθηκε λίγο μετά τα μεσάνυκτα, με αφορμή την αποστολή SMS σε συνδρομητές, τα οποία, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της τράπεζας, αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές και οι πελάτες θα πρέπει να τα αγνοούν.

Η ανακοίνωση της Alpha Bank αναφέρει τα ακόλουθα:

  • Λόγω τεχνικών θεμάτων στο σύστημα ενημέρωσης μέσω SMS, αριθμός συνδρομητών του Alpha Web Banking έχει δεχθεί, τις τελευταίες ώρες, ενημερωτικά μηνύματα που αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές. Δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας. Λυπούμαστε για την αναστάτωση. Οι τεχνικές υπηρεσίας της Alpha Bank και των συνεργατών της εργάζονται  από την πρώτη στιγμή για την ταχεία αντιμετώπιση του ζητήματος.
  • Συνδρομητές που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα παρακαλούνται να τα αγνοούν.

Συνδρομητές της τράπεζας δέχθηκαν τις τελευταίες ώρες ειδοποιήσεις SMS αυτής της μορφής:

sms_alpha

Σημειώνεται ότι μέχρι και λίγο μετά τα μεσάνυκτα, μετά και την έκδοση της ανακοίνωσης της Alpha Bank, οι υπηρεσίες web banking της τράπεζας, που παρέχονται μέσω υπολογιστή ή εφαρμογής smartphone, παρέμεναν εκτός λειτουργίας, καθώς μετά την καταχώρηση του ονόματος και του κωδικού συνδρομητή δεν γινόταν η αποστολή SMS ή μηνύματος Viber με τον εξαψήφιο κωδικό εισόδου στην υπηρεσία.

Τελικά, λίγο πριν τη 1.00 π.μ., οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Alpha Bank επανήλθαν σε λειτουργία με πρόσβαση χωρίς την αποστολή εξαψήφιου κωδικού με SMS ή μέσω Viber, αλλά μόνο με την καταχώρηση του κωδικού συνδρομητή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καλεί τους δανειολήπτες η Alpha Bank να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Γεφυρα»

Η τράπεζα στηρίζει τους δανειολήπτες που δέχθηκαν πλήγμα λόγω της πανδημίας και θέλουν να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα του υπ. Οικονομικών για την επιδότηση δανείων με εξασφάλιση την πρώτη κατοικία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αίτηση της Alpha Bank για ένταξη του Galaxy στο σχέδιο «Ηρακλής»

Η αίτηση αφορά την ένταξη στο σχέδιο «Ηρακλής» των τιτλοποιήσεων Orion και Galaxy ΙΙ λογιστικής αξίας 1,9 και 5,7 δισ. αντιστοίχως. Θα ακολουθήσει αίτηση για το Galaxy IV στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοταχώς προχωρά το Galaxy η Alpha, υποβλήθηκε αίτημα στον «Ηρακλή»

Η Alpha Bank ζήτηση υπαγωγή στο σχέδιο «Ηρακλης» χαρτοφυλακίων retail ύψους 7,6 δισ. ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η τράπεζα θα έχει από τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στον κλάδο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: «Τολμάμε την επανεκκίνηση της Alpha Bank, νέα δάνεια 5 δισ. φέτος»

«Ήδη, από την αρχή του έτους έως σήμερα, έχουμε χορηγήσει περί τα 3 δισ. ευρώ νέες χρηματοδοτήσεις», ανέφερε ο CEO του Ομίλου Βασίλειος Ε. Ψάλτης μιλώντας στην Τακτική Γενική Συνέλευση.