ΓΔ: 897.55 0.66% Τζίρος: 86.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Mls

H απάντηση της ΜLS για την μεγάλη πτώση της μετοχής της

Δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό γεγονός που να δικαιολογεί την πτώση της μετοχής της εταιρίας και των Ομολόγων, τονίζει η εταιρία. Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε σήμερα κατά 15%. Στο -44% η «βουτιά» τον Οκτώβριο.

Επίσημη θέση πήρε η MLS για το θέμα της πτώσης της μετοχής της, υποστηρίζοντας, μέσω ανακοίνωσή της, ότι «δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό γεγονός που να δικαιολογεί την πτώση της μετοχής της εταιρίας και των Ομολόγων».

Επίσης, ξεκαθαρίζει ότι σκοπεύει να αποπληρώσει το ομόλογο λήξεως 11-7-2020 στην εν λόγω ημερομηνία.

Παρά την καθυσηχαστική απάντηση της εταιρίας η μετοχή της και κατά τη σημερινή συνεδρίαση υποχώρησε κατά 15% ενώ απο το τέλος Σεπτεμβρίου οι απώλειες φτάνουν το 44%. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της MLS:

Η εταιρία έχει ολοκληρώσει το επενδυτικό της πλάνο σχετικά με τη νέα Πλατφόρμα Αναγνώρισης Φωνής και Τεχνητής Νοημοσύνης και πλέον υλοποιείται η επέκταση σε νέες αγορές. Έτσι θα επανέλθουν σταδιακά οι επενδυτικές δαπάνες στα συνήθη για την εταιρία επίπεδα.

Σύμφωνα με έρευνες τα Smart Speakers/Smart Displays θα ξεπεράσουν σε πωλήσεις τα Tablets το 2021.

Η εταιρία δραστηριοποιείται ήδη σε 5 αγορές (Ελλάδα, Κύπρος, Σερβία, Βουλγαρία, Αλβανία) από τις οποίες τα έσοδα αυξάνονται σταδιακά. Η εταιρία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις και με άλλες 2 αγορές .

Στην Ελληνική αγορά η εταιρία διεύρυνε το μερίδιο της στην αγορά των Tablets (η οποία αγορά έχει πτωτικές τάσεις) και διατηρεί το μερίδιο της στην αγορά των Smartphones. Εντός του έτους τα Smartphones και Tablets της εταιρίας θα έχουν ενσωματωμένη τη νέα Πλατφόρμα (η οποία προσαρμόζεται για κάθε συσκευή Android) γεγονός που δίνει σημαντικό Added Value στα προϊόντα της εταιρίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες που δραστηριοποιείται.

Δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό γεγονός που να δικαιολογεί την πτώση της μετοχής της εταιρίας και των Ομολόγων.

Η εταιρία σκοπεύει να αποπληρώσει το ομόλογο λήξεως 11-7-2020 στην εν λόγω ημερομηνία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MLS: Ενημέρωση για τον τρόπο διάθεσης κεφαλαίων από την ομολογιακή έκδοση

Ολοκληρώθηκε η διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων από την έκδοση του Εταιρικού Ομολόγου που εξέδωσε η MLS, με την εταιρεία να εκδίδει σχετική ανακοίνωση και να ενημερώνει το επενδυτικό κοινό.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μείωση κερδών για την MLS το πρώτο εξάμηνο του 2019

Κέρδη 820 χιλιάδων ευρώ ανακοίνωσε η MLS για το πρώτο εξάμηνο του 2019 (έναντι 1,48 εκατ. ευρώ πέρυσι) , με την εταιρεία να υποστηρίζει ότι οι εκλογές επηρέασαν αρνητικά την Ελληνική αγορά των Tablets και των Smartphones.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MLS: Δύο νέα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο

Το ΔΣ της εταιρείας αποφάσισε ομόφωνα την αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών και εκλογή από το Διοικητικό Συμβούλιο νέων μελών, των κυρίων Χωματά Δημήτριο και Ρούσσο Ευστάθιο, οικονομολόγων με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των επιχειρήσεων.