Για τρίτο συνεχόμενο μήνα σημειώνει αύξηση πωλήσεων η Jumbo

Συνεχίζεται το θετικό μομέντουμ των Jumbo με αύξηση των πωλήσεων. Ο όμιλος αναφέρει πως ακόμα δεν μπορούν να υπάρξουν εκτιμήσεις για τα συνολικά μεγέθη της χρονιάς.

Συνεχίζεται για τρίτο συνεχόμενο μήνα η ανοδική πορεία των πωλήσεων του ομίλου Jumbo καθώς τον Ιούλιο σημείωσε αύξηση των πωλήσεων κατά 8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα την περσινή περίοδο. Κατά συνέπεια οι πωλήσεις του Ομίλου για τους πρώτους επτά μήνες του 2020 καταγράφονται μειωμένες κατά 12,5% περίπου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αν και το 2020 ξεκίνησε πολλά υποσχόμενο για τον όμιλο, καθώς οι πωλήσεις του Ιανουαρίου αυξήθηκαν κατά 13% και του Φεβρουαρίου 23% σε σχέση με τους αντίστοιχους περσινούς μήνες, η πανδημία του κορονοϊού ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση καθώς εφαρμόστηκαν αναγκαία περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.

Παρά την εκρηκτική αύξηση της ζήτησης προϊόντων από το ηλεκτρονικό κατάστημα, e-JUMBO, οι πωλήσεις του Μαρτίου, για τον Όμιλο, κατέγραψαν μείωση κατά -51% περίπου, ενώ και τον Απρίλιο, με τα περισσότερα καταστήματα να παραμένουν κλειστά και τα υπόλοιπα απλώς να υπολειτουργούν και την Πασχαλινή περίοδο να χάνεται, οι πωλήσεις κατέγραψαν πτώση (-86%), σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Η σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας τον Μάιο, με τα περισσότερα καταστήματα Jumbo να λειτουργούν σε Ελλάδα και τα τρία από τα πέντε στην Κύπρο, σε συνδυασμό με την βαθμιαία άρση των περιορισμών κίνησης σε Βουλγαρία και Ρουμανία, οι πωλήσεις του ομίλου κατέγραψαν διψήφια ανάπτυξη +13,6%.

Το θετικό μομέντουμ συνεχίστηκε και τον Ιούνιο, όπου ο όμιλος παρέμεινε σε θετική τροχιά σημειώνοντας αύξηση +5,8% με αποτέλεσμα οι πωλήσεις του Ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του 2020 να ανέλθουν σε 278,8 εκατ. ευρώ. Μειωμένες κατά -17% περίπου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η εταιρεία, τα μεγέθη δεν επιτρέπουν -προς το παρόν- την εξαγωγή βάσιμων συμπερασμάτων κι εκτιμήσεων για το σύνολο της χρονιάς, καθώς είναι φανερό πως οι συνθήκες στην αγορά αλλάζουν θεαματικά μέρα με την μέρα και ανάλογα με τις εξελίξεις στον τομέα της διαχείρισης της πανδημίας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ