ΓΔ: 903.51 0.87% Τζίρος: 25.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:41:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Νέο υποκατάστημα της BFF Banking Group στην Αθήνα

Ισχυρή μείωση των καθαρών μη εξυπηρετούμενων δανείων που έφτασε το 37% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κατέγραψε η BFF Banking Group το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Θετικό ήταν το πρώτο εξάμηνο του 2020 για την BFF Banking Group που δεν έδειξε να επηρεάζεται από την πανδημία του κορονοϊού, αντιθέτως κατέγραψε αύξηση των εργασιών, ενώ το Διοικητικό Συμβουλίο επιβεβαίωσε την πρόθεση για τη διανομή μερίσματος της τάξεως των 70,9 εκατ. ευρώ για την χρήση του 2019 μόλις το επιτρέψουν οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές – όχι νωρίτερα από την 1η Ιανουαρίου 2021. 

H δραστηριότητα factoring χωρίς αναγωγή στην Ελλάδα κατέγραψε αύξηση 58% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η συνολική συνεισφορά της χώρας στα αποτελέσματα του Ομίλου ανήλθε σε 33 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος έχει ήδη αδειοδοτηθεί από την Τράπεζα της Ιταλίας και την Τράπεζα της Ελλάδος για τη λειτουργία νέου υποκαταστήματος στην Αθήνα. Το νέο υποκατάστημα θα είναι πλήρως λειτουργικό κατά του γ’ τρίμηνο του 2020. 

Στα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το α’ εξάμηνο του 2020 που ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου BFF Banking Group, τα προσαρμοσμένα έσοδα ήταν της τάξεως των 40.2 εκατ. ευρώ  για το α' εξάμηνο του 2020, με 30% προσαρμοσμένη απόδοση ιδίων κεφαλαίων και 3.3 εκατ. ευρώ υστέρηση στην είσπραξη τόκων καθυστερημένης πληρωμής. 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η τράπεζα, η πανδημία COVID-19 δεν είχε ιδιαίτερο αρνητικό αντίκτυπο για τον Όμιλο, εκτός από χαμηλότερες υπερανακτήσεις τόκων υπερημερίας. Οι νέες εργασίες αυξήθηκαν κατά 29% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο φτάνοντας τα € 2.5 δις. ευρώ, με τα αντίστοιχα μεγέθη σε Ιταλία και Ισπανία να ανέρχονται σε +3% και +132%.

Αναλυτικά:

  • Οι μη αναγνωρισμένοι και εκτός ισολογισμού τόκοι καθυστερημένης πληρωμής αυξήθηκαν κατά € 23 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο φτάνοντας τα € 414 εκατ.  Άνοδος της τάξεως των € 6 εκατ. στο τρίμηνο.
  • Ο καθαρός δανεισμός των πελατών αυξήθηκε κατά 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρά την ρευστότητα που παρείχαν οι κυβερνήσεις, φτάνοντας τα € 3,8 δις. ευρώ, εκ των οποίων 39% εκτός Ιταλίας, έναντι 34% στο τέλος Ιουνίου του 2019. 
  • Η διαθέσιμη χρηματοδότηση αυξήθηκε κατά 16% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και ανήλθε σε € 4.1 δις ευρώ με ύψος μη χρησιμοποιούμενων πιστωστικών γραμμών στα € 0,7 δις. ευρώ (+66% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο) γεγονός που επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία για απορρόφηση υψηλότερου όγκου εργασιών. 
  • Ο Όμιλος κατέγραψε ισχυρούς δείκτες ρευστότητας, με δείκτη κάλυψη ρευστότητας (LCR) στο 520% και καθαρό δείκτη σταθερής χρηματοδότησης (NSRF) στο 108% (στο 138% μετά την πλήρη ενσωμάτωση)  
  • Δείκτες Συνολικών Κεφαλαίων και CET1 στο 15,7% και 11,5% αντίστοιχα – εξαιρουμένων των € 70,9 εκατ. ευρώ των προσδοκώμενων μερισμάτων της χρήσης του 2019 και των € 23.1 εκατ. ευρώ των καθαρών εσόδων του α’ εξαμήνου του 2020 – ξεπερνώντας κατά πολύ τις απαιτήσεις SREP: € 108 εκατ. συνολικής μερισματικής ικανότητας.  
  • Ισχυρή μείωση καθαρών μη-εξυπηρετούμενων δανείων (-37% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και -25% συνολικά σε σχέση με το τέλος του 2019, εξαιρουμένων των ιταλικών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης που βρίσκονται σε προστασία) με τον δείκτη καθαρών ΜΕΔ/Σύνολο δανείων μειωμένο στο 0,1%. 
  • Ετήσιο Κόστος Ρίσκου στις 12 μονάδες βάσης – στις 9 μονάδες βάσης αν εξαιρεθεί η δραστηριότητα factoring για μικρομεσαίες επιχειρήσεις πoυ βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας: λόγω του αντίκτυπου στο IFRS 19 του COVID-19 στο μακροοικονομικό σενάριο. 
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υποκατάστημα στην Ελλάδα από τον όμιλο BFF Banking Group το γ' τρίμηνο

Το νέο υποκατάστημα στην Αθήνα θα παρέχει στις εταιρείες ακόμα πιο αποτελεσματικές λύσεις διαχείρισης των πιστώσεών τους έναντι του ελληνικού δημόσιου τομέα και του εθνικού συστήματος υγείας.
hdb
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Ο Σάββας Ανδρέου νέο μέλος του Δ.Σ.

Ο κ. Ανδρέου διαθέτει περισσότερα από 36 έτη εμπειρίας σε όλες τις βαθμίδες του επαγγέλματος του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή και έχει επίσης εργαστεί στο παρελθόν στον τραπεζικό και ναυτιλιακό κλάδο.
Xristos Megalou, Trapeza Peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλλάζει σελίδα η Τρ. Πειραιώς: «Τρέχει» το Sunrise, βελτίωση μεγεθών

Το τελευταίο εξάμηνο έχει υλοποιηθεί το 80% του σχεδίου Sunrise. Οι δέκα κινήσεις της διοίκησης που εδραιώνουν τη θέση της τράπεζας. Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών η κερδοφορία στο α' αξάμηνο. Τι δήλωσε ο Χρ. Μεγάλου.