ΓΔ: 910.29 0.69% Τζίρος: 82.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ο διευθύνων σύμβουλος της Veridos Ματσούκης, Ευθύμιος Ματσούκης.

Επένδυση ύψους 35 εκατ. ευρώ από την Veridos Ματσούκης

Σε επένδυση ύψους 35 εκατ. ευρώ προχώρησε η Veridos Ματσούκης, με σκοπό, όπως επισημαίνει, «να καταστεί η μονάδα παραγωγής στην Ελλάδα επιχειρηματικός κόμβος και κέντρο καινοτομίας»

Επένδυση ύψους 35 εκατ. ευρώ ολοκλήρωσε η Veridos Ματσούκης για την δημιουργία υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής εγγράφων ασφαλείας, διαβατήρια, ταυτότητες κ.α. Με την επένδυση δημιουργούνται 100 νέες θέσεις εργασίας ενώ για την υλοποίηση της επένδυσης η εταιρία έπρεπε να ξεπεράσει έναν γραφειοκρατικό Γολγοθά.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Ευθύμιος Ματσούκης κατά τη διάρκειας της συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της λειτουργίας της νέας μονάδας στις εγκαταστάσεις που διαθέτει η εταιρεία στους Αγ. Αναργύρους, η επένδυση πραγματοποιήθηκε με κεφάλαια που προήλθαν από την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με 11 εκατ. ευρώ και την στήριξη της μητρικής Veridos η οποία έχει θέσει ως στόχο η μονάδα παραγωγής στην Ελλάδα να καταστεί επιχειρηματικός κόμβος και κέντρο καινοτομίας.

«Η νέα μονάδα, μετά από γραφειοκρατικό Γολγοθά, τέθηκε σε λειτουργία με άλλους 100 νέους εργαζόμενους – φτάνοντας συνολικά τους 300 – με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και με την υψηλότερη πιστοποίηση που υπάρχει στον τομέα της παραγωγής εγγράφων ασφαλείας» ανέφερε ο κ. Ματσούκης και συνέχισε: «διαθέτουμε την μοναδική ιδιωτική εγκατάσταση για την προσωποποίηση καρτών με τεχνολογία ψηφιακής εγχάραξης (lazer engraving) και δεν χρειάζεται να κάνουμε ούτε ένα ευρώ εισαγωγές εκτός από τον μικροεπεξεργαστή (microchip). Έτσι μπορούμε να προσφέρουμε σε δεκάδες χώρες και εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες ασφαλή διαβατήρια, ταυτότητες, κάρτες πολίτη, κάρτες για πρόσφυγες και μετανάστες, άδειες οδήγησης».

Kunz: «Βάζουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στην εξέλιξη της Ελλάδας»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος ΔΣ, Hans Wolfgang Kunz εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της νέας επένδυσης επισημαίνοντας «βάζουμε και εμείς ένα μικρό αλλά σημαντικό λιθαράκι προς την εξέλιξη της Ελλάδας σε ζωντανό κέντρο υψηλής τεχνολογίας στην Ευρώπη και εκφράζουμε ακόμα μια φορά την ευγνωμοσύνη μας προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που υποστήριξε και υποστηρίζει αυτό τον στόχο μας».

Επίσης, τόνισε ότι η παραγωγή ασφαλών εγγράφων είναι σε απόλυτη συνάρτηση με την ασφάλεια των πολιτών, της ζωής τους, των περιουσιών τους και των δικαιωμάτων τους. «Το μυστικό της επιτυχούς πορείας μας είναι ότι έχουμε καταφέρει να συνδυάσουμε τη μακροχρόνια εμπειρία, τη γερμανική τεχνολογία και την ελληνική τεχνική και να εντάξουμε όλα αυτά τα στοιχεία σε ένα παγκόσμιο όραμα για πιο ασφαλείς κοινωνίες. Με αυτό τον τρόπο ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις της συνεχώς αυξανόμενης πελατειακής βάσης που ξεπερνά τις 80 χώρες. Η Ελλάδα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος αυτού του παγκόσμιου δικτύου, αυτής της μεγάλης προσπάθειας».

Ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Μαραγκός, σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι η υλοποίηση της επένδυσης επιβεβαιώνει ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια στρατηγική πολιτική για νέες επενδύσεις. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, «οι γερμανικές επενδύσεις δηλώνουν σταθερά παρούσες στη νέα εποχή της ελληνικής οικονομίας ενώ παράλληλα οι γερμανικές επιχειρήσεις στηρίζουν παραγωγικές μονάδες με επίκεντρο την καινοτομία, την τεχνολογία και το υψηλό ανθρώπινο δυναμικό. Οι ελληνογερμανικές σχέσεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και παρουσιάζουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και εντατικοποίησης».

Ο επικεφαλής της επενδυτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την Ελλάδα, Peter Jacobs, επεσήμανε ότι η επένδυση για τη νέα πτέρυγα της Veridos Ματσούκης ΑΕ ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλα τα αυστηρά κριτήρια που θέτει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προκειμένου να χρηματοδοτήσει επιχειρηματικά σχέδια, τέτοιου είδους. Όπως τόνισε, αντίστοιχα επιχειρηματικά σχέδια ενισχύουν την υγιή επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια, αυξάνουν τις θέσεις εργασίας ενώ αξιοποιούν την έρευνα και την καινοτομία στον τομέα τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Εκτός Ελλάδας τα 2/3 των προσφορών για το senior preffered ομόλογο

H έκδοση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον άνω των 100 επενδυτών και καλύφθηκε κατά 42% από θεσμικούς επενδυτές και υπερεθνικούς οργανισμούς, κατά 45% από διαχειριστές κεφαλαίων και κατά 13% από Wealth Μanagement.
hellenic train
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Hellenic Train: Καλείται να ενημερώνει τους πολίτες για τις καθυστερήσεις

Βάσει των στοιχείων που διαθέτει η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, πάνω από τις μισές διαταραχές στο επιβατικό έργο της ετιρείας οφείλονται σε καθυστερημένη αναχώρηση. Τα 5 σημεία που θα πρέπει να διορθώσει η Hellenic Train.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βράβευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων για την mobile εφαρμογή της

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, με βασικούς συνεργάτες την Indice και την ignota.io, επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό, αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής στις υπηρεσίες και τις υποδομές της δημιουργώντας νέες ψηφιακές εφαρμογές.