ΓΔ: 915.4 0.56% Τζίρος: 54.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μεγάλη έκδοση ομολόγου από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η έκδοση ομολόγων για την άντληση 150 εκατ. ευρώ. Τα κεφάλαια θα υποστηρίξουν τις επενδύσεις σε ΑΠΕ.

Σε έκδοση ομολόγων για την άντληση 150 εκατ. ευρώ προχωρά η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας.

Αυτό αφορά στη δημόσια προσφορά με καταβολή μετρητών και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έως 150.000 ομολογιών με την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως € 150.000.000.

Τα κεφάλαια αυτά αναμένεται να αξιοποιηθούν στο επενδυτικό πρόγραμμα της Τέρνα Ενεργειακή στην Ελλάδα, με την εταιρεία να προχωρά στην υλοποίηση νέων επενδύσεων συνολικού προϋπολογισμού άνω των 250 εκατ. ευρώ στην παραγωγή καθαρής ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει μέσα στο 2019 την υλοποίηση επένδυσης της τάξης των 150 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Εύβοιας, με την κατασκευή εννέα αιολικών πάρκων, συνολικής ισχύος 121 MW. Το έργο θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Παράλληλα, μέσω των πρόσφατων διαγωνισμών, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ εξασφάλισε επιπλέον έργα στην Κεντρική Ελλάδα, όπου θα κατασκευαστούν νέα αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 96,6 MW. Ο συνολικός προϋπολογισμός των επενδύσεων αυτών ξεπερνά τα 104 εκατ. ευρώ. Η κατασκευή των αιολικών πάρκων αναμένεται να ξεκινήσει τους προσεχείς μήνες, ενώ η ολοκλήρωσή τους θα γίνει σταδιακά εντός της διετίας 2021 - 2022.

Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας από την ΙCAP

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα μέσα στην ημέρα, είχε ανακοινωθεί η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τέρνα Ενεργειακή στη διαβάθμιση Α από την ICAP.

Το γεγονός έκανε γνωστό η εταιρεία με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«H εταιρεία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.», ανακοινώνει την αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας στη διαβάθμιση Α, στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης της από την εταιρεία  ICAP Group A.E..  

Η διαβάθμιση Α υποδηλώνει πάρα πολύ χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο και αποδίδεται σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ακόμα και υπό δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες και επομένως η πιστοληπτική τους ικανότητα παραμένει σταθερά υψηλή. Οι επιχειρήσεις µε διαβάθμιση Α χαρακτηρίζονται από τα πολύ σημαντικά οικονομικά μεγέθη τους, την ανοδική πορεία και τη σημαντική θέση τους στην αγορά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή η ICAP

Στη διαβάθμιση Α η οποία υποδηλώνει πάρα πολύ χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο και αποδίδεται σε επιχειρήσεις που ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους ακόμα και υπό δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή η ICAP.
Terna Energeiaki, Ananeosimes Piges Energeias, APE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Αποφασίζει στις 22 Ιουνίου για διανομή μερίσματος

Οι μέτοχοι της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στην επερχόμενη τακτική γενική συνέλευση πρόκειται μεταξύ άλλων να εγκρίνουν τη συνολική διαχείριση για τη χρήση 2021 και θα συζητηθούν διάφορά θέματα γενικού ενδιαφέροντος.
GEK TERNA, Peristeris
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τέρνα Ενεργειακή: Επενδύσεις 2,3 δισ. στην 3ετία και EBITDA 700 εκατ. το 2029

«Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στις ΑΠΕ στην Ελλάδα, διαθέτοντας όλα τα εχέγγυα για να αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους Ομίλους στις ΑΠΕ σε ευρωπαϊκό επίπεδο», τόνισε στους αναλυτές ο Γ. Περιστέρης.