ΓΔ: 915.4 0.56% Τζίρος: 54.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στις 16/10 ανοίγει το βιβλίο για το ομόλογο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Στην έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους 150 εκατ. ευρώ προχωρά η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, με το βιβλίο προσφορών να ανοίγει στις 16 Οκτωβρίου.

Στη τελική ευθεία μπαίνει η έκδοση του πρώτου πιστοποιημένου «πράσινου» ομολόγου από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη η εταιρεία έλαβε το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ πρόκειται για ομόλογο διάρκειας επτά, διαιρούμενο σε έως 150.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξία έκαστης 1.000 ευρώ.

Οι ομολογίες που πρόκειται να εκδοθούν, θα διατεθούν προς κάλυψη από το επενδυτικό κοινό μέσω δημόσιας προσφοράς, με χρήση της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Διαπραγμάτευσης Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Κάθε επενδυτής μπορεί να εγγράφεται και υποβάλλει Αίτηση Κάλυψης για την αγορά ομολογιών, μέσω της διαδικασίας του ηλεκτρονικού βιβλίου για μία τουλάχιστον προσφερόμενη ομολογία ή για ακέραιο αριθμό ομολογιών. Ανώτατο όριο εγγραφής για κάθε επενδυτή είναι το σύνολο της δημόσιας προσφοράς, δηλαδή έως 150.000 ομολογίες.

Η προσφορά θα αρχίσει το πρωί της 16ης Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 16:00 το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που έλαβε από τον διεθνή φορέα Climate Bond Initiative την πιστοποίηση του ομολόγου ως «climate bond», δηλαδή «πράσινου» ομολόγου, υπογραμμίζοντας έτσι τον σκοπό της χρηματοδότησης που είναι η μεγαλύτερη διείσδυση των καθαρών μορφών ενέργειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή η ICAP

Στη διαβάθμιση Α η οποία υποδηλώνει πάρα πολύ χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο και αποδίδεται σε επιχειρήσεις που ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους ακόμα και υπό δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή η ICAP.
Terna Energeiaki, Ananeosimes Piges Energeias, APE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Αποφασίζει στις 22 Ιουνίου για διανομή μερίσματος

Οι μέτοχοι της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στην επερχόμενη τακτική γενική συνέλευση πρόκειται μεταξύ άλλων να εγκρίνουν τη συνολική διαχείριση για τη χρήση 2021 και θα συζητηθούν διάφορά θέματα γενικού ενδιαφέροντος.
GEK TERNA, Peristeris
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τέρνα Ενεργειακή: Επενδύσεις 2,3 δισ. στην 3ετία και EBITDA 700 εκατ. το 2029

«Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στις ΑΠΕ στην Ελλάδα, διαθέτοντας όλα τα εχέγγυα για να αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους Ομίλους στις ΑΠΕ σε ευρωπαϊκό επίπεδο», τόνισε στους αναλυτές ο Γ. Περιστέρης.