Φωτο: ΑΠΕ

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Έλεγχοι στο προσωπικό, κανένα κρούσμα κορονοϊού

Πραγματοποίησε ήδη, με ίδιες δαπάνες, εργαστηριακή μοριακή ανίχνευση SARS COV-2, στους εργαζόμενους, μετά τη λήξη της θερινής άδειας και μέχρι σήμερα, δεν έχει καταγραφεί κρούσμα κορονοϊού για κανέναν εργαζόμενο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

H Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, στο πλαίσιο των αρχών της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που έχει υιοθετήσει και με αφορμή τους κινδύνους από την εξάπλωση της πανδημίας COVID- 19 συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης των εργαζομένων και των συνεργατών της.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση, η διοίκηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας:

  • Εφάρμοσε την τηλεργασία, σε συνδυασμό με την εκ περιτροπής εργασία όποτε κρίθηκε αναγκαίο, για όλο το προσωπικό της καθ' όλη την περίοδο της καραντίνας. Ωστόσο, κατά την ίδια περίοδο, σχεδίασε και έθεσε σε εφαρμογή 2 νέα και πετυχημένα προγράμματα στήριξής των επιχειρήσεων ενώ συνεχίστηκε απρόσκοπτα η υλοποίηση των υφιστάμενων προγραμμάτων.
  • Πραγματοποίησε ήδη, με ίδιες δαπάνες, εργαστηριακή μοριακή ανίχνευση SARS COV-2, σε όλους τους εργαζόμενους, μετά τη λήξη της θερινής άδειας του καθενός και μέχρι σήμερα, δεν έχει καταγραφεί κρούσμα κορονοϊού για κανέναν εργαζόμενο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ή για πρόσωπο του περιβάλλοντος του.

«Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα εφαρμόζει ειδικό σχέδιο Επιχειρησιακής Συνέχειας, επιδιώκοντας όχι μόνο την ασφαλή λειτουργίας της αλλά και την προστασία της υγείας του ανθρώπινου κεφαλαίου της από την πανδημία, με σκοπό την συμβολή της στη στήριξη της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας» όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άνοιξες και πάλι τις πόρτες του σήμερα το Sofitel Athens Airport

Το ξενοδοχείο έχει υιοθετήσει ενισχυμένα υγειονομικά πρωτόκολλα “Health First” και πιστοποίηση από την TÜV Hellas/TÜV Nord ενώ παράλληλα εφαρμόζει διεθνή πρωτόκολλα της Accor και προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες σε συνεργασία με την AXA.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλλάζουν οι όροι λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης -Τι εξετάζεται

Μελετάται μείωση της απόστασης μεταξύ των τραπεζών, άρση του περιορισμού του μέγιστου αριθμού ατόμων ανά τραπέζι και λειτουργία των εσωτερικών χώρων όταν αυτοί έχουν φυσικό αερισμό.