Φωτο: ΑΠΕ

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Έλεγχοι στο προσωπικό, κανένα κρούσμα κορονοϊού

Πραγματοποίησε ήδη, με ίδιες δαπάνες, εργαστηριακή μοριακή ανίχνευση SARS COV-2, στους εργαζόμενους, μετά τη λήξη της θερινής άδειας και μέχρι σήμερα, δεν έχει καταγραφεί κρούσμα κορονοϊού για κανέναν εργαζόμενο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

H Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, στο πλαίσιο των αρχών της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που έχει υιοθετήσει και με αφορμή τους κινδύνους από την εξάπλωση της πανδημίας COVID- 19 συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης των εργαζομένων και των συνεργατών της.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση, η διοίκηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας:

  • Εφάρμοσε την τηλεργασία, σε συνδυασμό με την εκ περιτροπής εργασία όποτε κρίθηκε αναγκαίο, για όλο το προσωπικό της καθ' όλη την περίοδο της καραντίνας. Ωστόσο, κατά την ίδια περίοδο, σχεδίασε και έθεσε σε εφαρμογή 2 νέα και πετυχημένα προγράμματα στήριξής των επιχειρήσεων ενώ συνεχίστηκε απρόσκοπτα η υλοποίηση των υφιστάμενων προγραμμάτων.
  • Πραγματοποίησε ήδη, με ίδιες δαπάνες, εργαστηριακή μοριακή ανίχνευση SARS COV-2, σε όλους τους εργαζόμενους, μετά τη λήξη της θερινής άδειας του καθενός και μέχρι σήμερα, δεν έχει καταγραφεί κρούσμα κορονοϊού για κανέναν εργαζόμενο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ή για πρόσωπο του περιβάλλοντος του.

«Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα εφαρμόζει ειδικό σχέδιο Επιχειρησιακής Συνέχειας, επιδιώκοντας όχι μόνο την ασφαλή λειτουργίας της αλλά και την προστασία της υγείας του ανθρώπινου κεφαλαίου της από την πανδημία, με σκοπό την συμβολή της στη στήριξη της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας» όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ιασώ: Μη ουσιώδης η επίπτωση της πανδημίας στα αποτελέσματα του 2020

Ο κλάδος της Υγείας στο σύνολο του παρουσίασε βελτίωση της ζήτησης εντός του 3ου τρίμηνου σε αντίθεση με τους άλλους Κλάδους της Οικονομίας των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία στο πλαίσιο των εκτάκτων μέτρων για το περιορισμό της πανδημίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παραλαβή προϊόντων από τα καταστήματα ζητά ο Σύνδεσμος Παιχνιδιών

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών σε επιστολή του προς τον υπ. Ανάπτυξης υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μία λειτουργία που δεν θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σφοδρή αντίδραση του κλάδου εστίασης για τα νέα μέτρα

Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται ως «ώριμη» Ευρώπη ως προς το Υγειονομικό σκέλος των μέτρων και ως επιπόλαια Ψωροκώσταινα στο «πακέτο» οικονομικής στήριξης, τονίζει το σωματείο καταστημάτων εστίασης Bareca.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η διευρυμένη λίστα των ΚΑΔ που εντάσσονται στο νέο πακέτο μέτρων

Οι ΚΑΔ αφορούν στη δυνατότητα αναστολής σύμβασης και στη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού, στην αναστολή φορολογικών οφειλών, στην αναστολή δόσεων για τα δάνεια και στη μείωση ενοικίων.