ΓΔ: 781.39 0.85% Τζίρος: 36.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:04:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Π. Πετρόπουλος: Το πρώτο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο της BYD στη διάθεση του ΟΑΣΑ

H BYD έχει 37 εργοστάσια σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική, ενώ έχει 3 εργοστάσια στην Ευρώπη και έχει παραδώσει εκατοντάδες ηλεκτρικά λεωφορεία τα τελευταία 5 χρόνια στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Πρώτη που ανταποκρίθηκε στην έκκληση του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για διάθεση ηλεκτροκίνητου λεωφορείου και δοκιμή σε διαδρομές του ΟΑΣΑ-ΟΣΥ στην Αθήνα είναι η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ. 

Συγκεκριμένα, διατέθηκε λεωφορείο του κατασκευαστή BYD. H BYD είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών λεωφορείων και μπαταριών στον κόσμο. Έχει 37 εργοστάσια σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική, ενώ έχει 3 εργοστάσια στην Ευρώπη.

Έχει παραδώσει εκατοντάδες ηλεκτρικά λεωφορεία τα τελευταία 5 χρόνια στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και είναι market leader στην Ευρώπη με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Το ηλεκτρικό demo Bus έχει μήκος 12 μέτρα, 3 διπλές πόρτες, χωρίς σκαλοπάτια εισόδου, χωρητικότητα επιβατών, 24 καθήμενοι, 51 όρθιοι, 1 θέση ΑΜΕΑ, ενώ διαθέτει και ράμπα για ΑΜΕΑ. 

Κινείται με μπαταρία 348 kw, 2 Ηλεκτρομοτέρ 2 Χ 150kw που αντιστοιχούν σε ισχύ 402 hp και είναι πολύ φιλικό για τους επιβάτες καθώς περιέχει WiFi συνδεσιμότητα για τους επιβάτες και USB φορτιστές για τα κινητά επιβατών. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BYD-petropoulos-electric oximata
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στρατηγική συνεργασία Π. Πετρόπουλου και της κινεζικής BYD

Η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος θα αποτελεί εισαγωγέα της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων BYD που θα συμμετέχει στον διαγωνισμό για την προμήθεια 1.300 λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.