Φώτο: Ellaktor

Άλμα 25% για την Ελλάκτωρ φέρνει η είσοδος της Reggeborgh

Με μεγάλο τζίρο συναλλαγών εκτινάσσεται σήμερα η μετοχή του κατασκευαστικού ομίλου μετά τη συμφωνία που σηματοδοτεί την έξοδο του Λ. Μπόμπολα από τη μετοχική σύνθεση με την είσοδο ολλανδικού fund.

Η επικείμενη είσοδος ενός μεγάλου ολλανδικού fund στη μετοχική σύνθεση της Ελλάκτωρ, έχει «εκτοξεύσει» σήμερα τη μετοχή της εταιρείας, που έφθασε νωρίτερα, λίγο μετά τις 15.00 να κερδίζει περισσότερο από 28%.

Η μετοχή της Ελλάκτωρ έχει περάσει μεγάλη «ταλαιπωρία» τον τελευταίο χρόνο, καθώς, μετά τη διαμάχη μεταξύ των βασικών μετόχων και την αλλαγή διοίκησης η αγορά διατηρούσε αμφιβολίες για τη δυνατότητα εφαρμογής του φιλόδοξου σχεδίου εξυγίανσης, ενώ μέχρι και στην τελευταία γενική συνέλευση είχε γίνει αισθητή η ένταση μεταξύ των πλευρών Καλλιτσάντση και Μπόμπολα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μετοχή, που βρισκόταν λίγο κάτω από τα 2 ευρώ πριν ένα χρόνο, έφθασε κοντά στο 0,5 ευρώ τον Απρίλιο, στη διάρκεια της μεγάλης αναταραχής λόγω της πανδημίας, ενώ ισορροπούσε μέχρι χθες λίγο πάνω από το 1 ευρώ. Σήμερα, μετά την ανακοίνωση της εισόδου του ολλανδικού fund, η μετοχή έχει εκτιναχθεί και, πριν τις 16.00, βρισκόταν στο 1,315 ευρώ, σημειώνοντας άνοδο σχεδόν κατά 25% με μεγάλη αξία συναλλαγών, της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ.

Η προσδοκία που δημιουργείται στην αγορά, καθώς το ολλανδικό fund διαθέτει ήδη περίπου 5% των μετοχών της Ελλάκτωρ και θα ξεπεράσει το 17% μέσω της συμφωνίας για το πακέτο του Λ. Μπόμπολα, είναι ότι ένας νέος, ισχυρός μέτοχος θα συνδράμει στην οικονομική ενίσχυση του ομίλου.

Σημειώνεται ότι ήδη η Reggeborgh έχει επενδύσει περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ και κατέχει περισσότερο από 30% των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η εκτίναξη της Ελλάκτωρ

ellaktor

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Business Daily, σήμερα ανακοινώθηκε ότι ολλανδικό fund, που έχει ήδη συμμετοχή και στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέληξε σε συμφωνία για την αγορά, μέσω call option, ποσοστού 12,5% της Ελλάκτωρ.

Ειδικότερα, δικαίωμα προαίρεσης αγοράς (Call Option) 26.882.023 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στην Ελλάκτωρ, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 12,5457% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της, απέκτησε η ολλανδική Reggeborgh Invest BV.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό ανήκει στον Λεωνίδα Μπόμπολα και όταν και αν ασκηθεί το δικαίωμα προαίρεσης θα σημάνει την έξοδό του από την Ελλάκτωρ. Παράλληλα, η Reggeborgh ελέγχει και το 30,2% του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η ημερομηνία λήξης είναι 180 ημέρες μετά την 10/09/2020 και η περίοδος άσκησης/μετατροπής είναι μεταξύ της 1ης και της 180ης ημέρας μετά την 10/09/2020.

Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου πριν τη συναλλαγή: Άμεση συμμετοχή 4,9693% (ήτοι 10.647.870 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές), έμμεση συμμετοχή 0% (ήτοι 0 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές και συνολικό ποσοστό συμμετοχής και δικαιωμάτων ψήφου (άμεσο και έμμεσο) 4,9693% (ήτοι 10.647.870 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές) εκδόσεως ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ.

Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου μετά την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς (Call Option): Άμεση συμμετοχή 17,5150%  (ήτοι 37.529.893 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές), έμμεση συμμετοχή 0% (ήτοι 0 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές) και συνολικό ποσοστό συμμετοχής και δικαιωμάτων ψήφου (άμεσο και έμμεσο) 17,5150% (ήτοι 37.529.893 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές) εκδόσεως ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Reggeborgh: Το νέο σχέδιο για την Ελλάκτωρ και η αλλαγή στη διοίκηση

Χρηματοδοτική υποστήριξη για βγει ο όμιλος από το αδιέξοδο και να εστιάσει στην ανάπτυξη υπόσχονται οι Ολλανδοί, ενώ τονίζουν ότι η διοίκηση Καλλιτσάντση δεν κατάφερε να φέρει την εξυγίανση και να ενισχύσει τη μετοχή.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Καταγγελία στην Κομισιόν για μονοπώλιο από Reggeborgh

Μέτοχος μειοψηφίας της Ελλάκτωρ κατήγγειλε στην Κομισιόν ότι η Reggeborgh, μέσω των συμμετοχών σε Ελλάκτωρ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, θα μονοπωλήσει τις κατασκευές, τις παραχωρήσεις και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.