Φωτο: Shutterstock

Jumbo: Το πρώτο κατάστημα στο Ισραήλ στα τέλη του 2022

Η ελληνική εταιρεία προχώρησε στα τέλη Ιουλίου 2020 σε συμφωνία με την Fox Group, στο πλαίσιο της οποίας θα δημιουργηθούν καταστήματα με το σήμα «Jumbo» στο Ισραήλ.

Στα τέλη του 2022 αναμένεται ότι θα ανοίξει το πρώτο κατάστημα με την επωνυμία Jumbo στο Ισραήλ, μετά τη συνεργασία της ελληνικής εταιρείας με τον όμιλο Fox Group, όπως αναφέρει η Jumbo σε ανακοίνωσή της. 

Η ελληνική εταιρεία τονίζει ότι «στις  24.7.2020 προχώρησε σε σύμβαση εμπορικής συνεργασίας με την Fox Group, η οποία είναι ηγέτιδα στο χώρο του λιανεμπορίου στο Ισραήλ, εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Tel Aviv, με 9 σήματα δικά της και 11 συνεργασίες franchise με εταιρείες με διεθνή παρουσία στο λιανεμπόριο. Με τη συμφωνία παρέχεται σε αυτή το αποκλειστικό δικαίωμα για το άνοιγμα στο Ισραήλ νέων καταστημάτων, που θα φέρουν το σήμα «Jumbo» και θα εμπορεύονται προϊόντα του Ομίλου μας. Λαμβανομένου υπόψη ότι η Fox Group θα πρέπει να επιτύχει τη διευθέτηση διαφόρων ζητημάτων τοπικού χαρακτήρα, για να καταστεί στη συνέχεια δυνατή η υλοποίηση της συμφωνίας, το πρώτο κατάστημα αναμένεται να λειτουργήσει περί το τέλος του έτους 2022».

Παράλληλα στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο όμιλος Jumbo είναι ένας υπερεθνικός όμιλος επιχειρήσεων, που λειτουργεί το δικό του δίκτυο καταστημάτων, που σήμερα ανέρχονται συνολικά σε 80 σε 4 χώρες. Τα 52 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 14 στη Ρουμανία.

Επιπλέον στην Ελλάδα λειτουργεί το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-jumbo.gr . Τον Ιούνιο του 2020 το ηλεκτρονικό κατάστημα έγινε διαθέσιμο και στην Κύπρο. Στρατηγική της εταιρείας είναι η επέκταση του δικτύου στις χώρες, που ήδη δραστηριοποιείται καθώς και σε χώρες, που είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή της Βαλκανικής.

Για τις χώρες, που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω συμφωνιών συνεργασίας, ο Όμιλος έχει παρουσία με 26 καταστήματα, που φέρουν το σήμα «JUMBO», σε 6 χώρες: Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Κόσοβο και Σερβία.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χαμένη χρονιά το 2020 για την Jumbo, κανονικά η διανομή μερίσματος

Ο τζίρος που χάθηκε από το δίμηνο κλείσιμο των καταστημάτων δεν θα αναπληρωθεί τους επόμενους μήνες, ανέφερε η διοίκηση της Jumbo στη σημερινή συνέλευση. Αποφασίστηκε η διανομή ποσού 0,062 ευρώ (μικτό) ανά μετοχή.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δεκτό το αίτημα της Folli-Follie για προσωρινή προστασία από τους πιστωτές

Εξαιρέθηκαν από τα προληπτικά μέτρα οι εταιρείες χρηματοδοτικών μισθώσεων (η συναλλακτική σχέση με τις οποίες είναι απαραίτητη για την συνέχιση της δραστηριότητας), το Δημόσιο και ο ΕΦΚΑ.