Βlooomberg: Έκδοση 7ετών ομολόγων 200 εκατ. ευρώ σχεδιάζει ο ΟΠΑΠ

Σημαντική κίνηση για την ενίσχυση της ρευστότητας έπειτα από το πλήγμα που δέχτηκε ο όμιλος κατά την περίοδο του lockdown.

Μεγάλη έκδοση ομολόγων επταετούς διάρκειας, συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ, σχεδιάζει η διοίκηση του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με το Bloomberg, προς ενίσχυση της ρευστότητας. 

Σημειώνεται πως ο όμιλος δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από το lockdown και παρουσίασε μειωμένα κέρδη κατά 77% σε επίπεδο εξαμήνου. Δεδομένου ότι σχεδόν το σύνολο των εσόδων προέρχεται από το επίγειο δίκτυο των καταστημάτων του, η πανδημία επηρέασε σημαντικότατα τα οικονομικά αποτελέσματα και τις λειτουργικές επιδόσεις του Ομίλου με τα καταστήματα του ΟΠΑΠ να παραμένουν κλειστά για σχεδόν δύο μήνες και τα VLTs να επαναλειτουργούν στις αρχές Ιουνίου.

Μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και την επαναλειτουργία των καταστημάτων, σε συνδυασμό με την επανεκκίνηση των μεγάλων αθλητικών πρωταθλημάτων και εκδηλώσεων, τα έσοδα ανέκαμψαν σταδιακά

Παράλληλα, η διατήρηση ενός οικονομικού μοντέλου με χαμηλά σταθερά κόστη, η γρήγορη ανάκαμψη που ακολούθησε το άνοιγμα των καταστημάτων, καθώς και ένα σύνολο σημαντικών ενεργειών περιορισμού του κόστους, συνέβαλαν στο να καταγράψει ο ΟΠΑΠ θετικά λειτουργικά αποτελέσματα το β’ τρίμηνο 2020.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ