ΓΔ: 2122.6 -2.27% Τζίρος: 315.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Shutterstock

Κομισιόν: Τον Οκτώβριο η απόφαση για την εξαγορά της Play από την Iliad

Η Κομισιόν μπορεί είτε να εγκρίνει τη συμφωνία, με ή χωρίς παραχωρήσεις, είτε να προχωρήσει σε μία τετράμηνη έρευνα, εφόσον έχει σοβαρές ανησυχίες.

Η ρυθμιστική Αρχή της ΕΕ για τον ανταγωνισμό θα αποφασίσει έως τις 26 Οκτωβρίου αν θα εγκρίνει την προσφορά της γαλλικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, Iliad, για την εξαγορά της πολωνικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, Play, σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Κομισιόν.

Η συμφωνία αυτή θα καταστήσει την Iliad την έκτη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, σηματοδοτώντας τη συνεχή επέκτασή της πέραν της Γαλλίας. Η Κομισιόν μπορεί είτε να εγκρίνει τη συμφωνία, με ή χωρίς παραχωρήσεις, είτε να προχωρήσει σε μία τετράμηνη έρευνα, εφόσον έχει σοβαρές ανησυχίες. 

Εχθές, η γαλλική Iliad ανακοίνωσε την εξαγορά της πολωνικής Play, έναντι 2,2 δισ. ευρώ, καθώς επεκτείνει την παρουσία της στην Ευρώπη. Η Iliad θα καταβάλει 39 ζλότι ανά μετοχή της Play και έχει δεχτεί δεσμευτικές προσφορές των δύο μετόχων που ελέγχουν την Play - της ελληνικής εταιρείας Όμιλος Ολύμπια και της ισλανδικής Novator Partners - για το πακέτο μετοχών που κατέχουν και ανέρχεται στο 40%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κομισιόν στηρίζει κράτη μέλη για προστασία πολιτών από κρίσεις Ιράν-Μ. Ανατολής

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι, μετά το "Κολλέγιο Ασφάλειας", θα εστιάσει στην υποστήριξη των κρατών-μελών και στην προστασία των πολιτών της ΕΕ, λόγω των εξελίξεων στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Καμία άμεση απειλή για την πετρελαϊκή τροφοδοσία της ΕΕ

Η Κομισιόν ενημερώνει τα κράτη της ΕΕ ότι δεν υπάρχουν άμεσες επιπτώσεις στην ασφάλεια της τροφοδοσίας πετρελαίου από τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή, παρά την άνοδο 9% στις τιμές και τα προβλήματα στη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Χορμούζ.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Ασφαλής η τροφοδοσία πετρελαίου, χωρίς άμεσες συνέπειες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά πως η πολεμική σύρραξη στη Μέση Ανατολή δεν έχει άμεσες συνέπειες στην ασφάλεια της πετρελαϊκής τροφοδοσίας της ΕΕ, σύμφωνα με email προς τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Πολύ ανησυχητικές οι εξελίξεις στο Ιράν

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε τις εξελίξεις στο Ιράν «εξαιρετικά ανησυχητικές», τόνισε την ανάγκη αποφυγής κλιμάκωσης και προστασίας της πυρηνικής ασφάλειας, ενώ αναφέρθηκε στις κυρώσεις της ΕΕ και στη διασφάλιση των Ευρωπαίων πολιτών.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάνω από 200 εκατ. ευρώ από ΕΕ για προώθηση αγροδιατροφικών προϊόντων

Η Κομισιόν θα διαθέσει 205 εκατ. ευρώ το 2026 για την ενίσχυση και προώθηση ευρωπαϊκών αγροδιατροφικών προϊόντων στην ΕΕ και διεθνώς, με 160 εκατ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 45 εκατ. ευρώ για δράσεις της Επιτροπής.