Φωτο: Shutterstock

Κομισιόν: Τον Οκτώβριο η απόφαση για την εξαγορά της Play από την Iliad

Η Κομισιόν μπορεί είτε να εγκρίνει τη συμφωνία, με ή χωρίς παραχωρήσεις, είτε να προχωρήσει σε μία τετράμηνη έρευνα, εφόσον έχει σοβαρές ανησυχίες.

Η ρυθμιστική Αρχή της ΕΕ για τον ανταγωνισμό θα αποφασίσει έως τις 26 Οκτωβρίου αν θα εγκρίνει την προσφορά της γαλλικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, Iliad, για την εξαγορά της πολωνικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, Play, σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Κομισιόν.

Η συμφωνία αυτή θα καταστήσει την Iliad την έκτη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, σηματοδοτώντας τη συνεχή επέκτασή της πέραν της Γαλλίας. Η Κομισιόν μπορεί είτε να εγκρίνει τη συμφωνία, με ή χωρίς παραχωρήσεις, είτε να προχωρήσει σε μία τετράμηνη έρευνα, εφόσον έχει σοβαρές ανησυχίες. 

Εχθές, η γαλλική Iliad ανακοίνωσε την εξαγορά της πολωνικής Play, έναντι 2,2 δισ. ευρώ, καθώς επεκτείνει την παρουσία της στην Ευρώπη. Η Iliad θα καταβάλει 39 ζλότι ανά μετοχή της Play και έχει δεχτεί δεσμευτικές προσφορές των δύο μετόχων που ελέγχουν την Play - της ελληνικής εταιρείας Όμιλος Ολύμπια και της ισλανδικής Novator Partners - για το πακέτο μετοχών που κατέχουν και ανέρχεται στο 40%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

larco
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βαριά πρόστιμα στην Ελλάδα για την ΛΑΡΚΟ προτείνει η Κομισιόν

Η Επιτροπή ανακοίνωσε την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επειδή δεν έχουν ανακτηθεί παράνομες ενισχύσεις 135,8 εκατ. ευρώ στην προβληματική βιομηχανία νικελίου. Ζητά την επιβολή βαριών προστίμων στη χώρα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ικανοποίηση βιομηχάνων για την επιλογή του Μ. Σχοινά στη νέα Κομισιόν

Συγχαρητήρια επιστολή στον νέο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μ. Σχοινά απέστειλε ο προέδρος του ΣΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης με τους επιχειρηματίες να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την επιλογή του.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η διευρυμένη λίστα των ΚΑΔ που εντάσσονται στο νέο πακέτο μέτρων

Οι ΚΑΔ αφορούν στη δυνατότητα αναστολής σύμβασης και στη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού, στην αναστολή φορολογικών οφειλών, στην αναστολή δόσεων για τα δάνεια και στη μείωση ενοικίων.