ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: Shutterstock

Κομισιόν: Τον Οκτώβριο η απόφαση για την εξαγορά της Play από την Iliad

Η Κομισιόν μπορεί είτε να εγκρίνει τη συμφωνία, με ή χωρίς παραχωρήσεις, είτε να προχωρήσει σε μία τετράμηνη έρευνα, εφόσον έχει σοβαρές ανησυχίες.

Η ρυθμιστική Αρχή της ΕΕ για τον ανταγωνισμό θα αποφασίσει έως τις 26 Οκτωβρίου αν θα εγκρίνει την προσφορά της γαλλικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, Iliad, για την εξαγορά της πολωνικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, Play, σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Κομισιόν.

Η συμφωνία αυτή θα καταστήσει την Iliad την έκτη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, σηματοδοτώντας τη συνεχή επέκτασή της πέραν της Γαλλίας. Η Κομισιόν μπορεί είτε να εγκρίνει τη συμφωνία, με ή χωρίς παραχωρήσεις, είτε να προχωρήσει σε μία τετράμηνη έρευνα, εφόσον έχει σοβαρές ανησυχίες. 

Εχθές, η γαλλική Iliad ανακοίνωσε την εξαγορά της πολωνικής Play, έναντι 2,2 δισ. ευρώ, καθώς επεκτείνει την παρουσία της στην Ευρώπη. Η Iliad θα καταβάλει 39 ζλότι ανά μετοχή της Play και έχει δεχτεί δεσμευτικές προσφορές των δύο μετόχων που ελέγχουν την Play - της ελληνικής εταιρείας Όμιλος Ολύμπια και της ισλανδικής Novator Partners - για το πακέτο μετοχών που κατέχουν και ανέρχεται στο 40%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νταν Γιόργκενσεν πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο «κόκκινο» φυσικό αέριο και πετρέλαιο, σφυρίζει αδιάφορα η Κομισιόν

Τι είπε χθες ο Επίτροπος Ενέργειας αμέσως μετά τη Σύνοδο των υπουργών Ενέργειας. Παραμένουν οι στόχοι για το κλίμα, πρώτο τρίμηνο του 2027 η πρόταση της Κομισιόν. Προαναγγελία για απελευθέρωση 42,6 εκατ. βαρελιών πετρελαίου.
Σάκης Αρναούτογλου ομιλία Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Αρναούτογλου: Ερώτηση για ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις στην αλιεία

Τι ποσοστό των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων φτάνει στους επαγγελματίες αλιείς, ρωτά ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σ. Αρναούτογλου, την Κομισιόν, τονίζοντας πως το 90% των ιδιωτικών ενισχύσεων δόθηκε σε μη αλιείς, σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου.
Ενέργεια και τρόφιμα κόστος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Έκκληση στην Κομισιόν για διαφάνεια και ασφάλεια στα data centers

Τέσσερις ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν από την Κομισιόν διαφάνεια στα δεδομένα κατανάλωσης ενέργειας/νερού στα data centers και εγγυήσεις ότι το κόστος ηλεκτρικών υποδομών δεν θα μετακυλιστεί στους πολίτες.
Γιώργος Χατζημάρκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρόδος: Συνάντηση για ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις στα νησιά με στέλεχος ΕΕ

Στη Ρόδο, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο διευθυντής της DG REGIO της ΕΕ συζήτησαν για το πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021-2027» και τις προκλήσεις των νησιών, εστιάζοντας στη σημασία των ευρωπαϊκών πόρων για την ανάπτυξή τους.
Εκπομπή διοξειδίου καμινάδας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ευρώπη επιβραδύνει τη μείωση εκπομπών CO₂, ψηλά η Ελλάδα λόγω της ναυτιλίας

Μείωση 51,7% των εκπομπών από το 2005, αλλά μόλις 1,7% το 2025. Τα 154 δισ. ευρώ σε δωρεάν δικαιώματα εκπομπών προς την ευρωπαϊκή βιομηχανία, ο ρόλος του άνθρακα και οι υψηλές εκπομπές ρύπων της ναυτιλίας.