Φώτο: Shutterstock

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης η Ναυτεμπορική

Την όλη διαδικασία αναλαμβάνει ο ελεγκτικός όμιλος Grant Thornton καθώς και το δικηγορικό γραφείο Αγγελίδη.

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης τίθεται η εφημερίδα «Ναυτεμπορική» με απόφαση του Πρωτοδικείου. Την ειδική διαχείριση αναλαμβάνει ο ελεγκτικός οίκος Grant Thornton και το δικηγορικό γραφείο Αγγελίδη.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα για υπαγωγή της εισηγμένης εταιρείας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης είχε υποβάλλει η Eurobank, διατηρώντας ως είχε και την προηγούμενη απόφαση για την προσωρινή προστασία από τους πιστωτές, με εξαίρεση τους εργαζομένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εκποίηση -εν λειτουργία- των περιουσιακών στοιχείων της Ναυτεμπορικής θα γίνει με το μοντέλο ΔΟΛ, που θεωρήθηκε επιτυχημένο.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο έγινε τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ βάσει των στοιχείων που είναι διαθέσιμα το το ύψος των απαιτήσεων της Eurobank ξεπερνά το επίπεδο των οκτώ εκατ. ευρώ, ενώ οι υποχρεώσεις της επιχείρησης προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία υπολογίζεται ότι διαμορφώνονται περί των 3,8 εκατ. ευρώ. 

Η «Ναυτεμπορική» ιδρύθηκε το 1924 από τους αδελφούς Πάνο και Γεώργιο Αθανασιάδη, και η ίδρυσή της σηματοδότησε την εμφάνιση του οικονομικού Τύπου στη χώρα μας. Το 2000 εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δίμηνη αναβολή στη δίκη για την «Ναυτεμπορική»

Η διοίκηση της εταιρείας ισχυρίζεται ότι συζητεί με ενδιαφερόμενο επενδυτή για σχέδιο αναδιάρθρωσης με βάση το άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα. «Δεν εξυπηρετεί κανέναν η αναβολή», δηλώνει τραπεζική πηγή.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σχέδιο διάσωσης με νέο επενδυτή από την Ναυτεμπορική

Σε ελεγκτική εταιρεία εγνωσμένου κύρους ανατίθεται η εκπόνηση σχεδίου αναδιοργάνωσης και η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή. Στις 24 Σεπτεμβρίου συζητείται η αίτηση της Eurobank για ειδική διαχείριση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η διευρυμένη λίστα των ΚΑΔ που εντάσσονται στο νέο πακέτο μέτρων

Οι ΚΑΔ αφορούν στη δυνατότητα αναστολής σύμβασης και στη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού, στην αναστολή φορολογικών οφειλών, στην αναστολή δόσεων για τα δάνεια και στη μείωση ενοικίων.