ΓΔ: 2623.91 -0.18% Τζίρος: 315.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04

Στον Δ. Μελισσανίδη η «Ναυτεμπορική», στην Cairo Estate τα ακίνητα

Το αντίτιμο έφθασε στα επτά εκατ. ευρώ, ενώ τα κτήρια της εταιρείας αποκτήθηκαν από τον όμιλο Cairo Estate, κατά τον σημερινό πλειστηριασμό.

Στην εταιρεία Zofrank Holdings, η οποία φέρεται ότι συνδέεται με τον επιχειρηματία κ. Δημήτρη Μελισσανίδη, πέρασε η ιστορική εφημερίδα «Ναυτεμπορική», με το τίμημα να φθάνει στα επτά εκατ. ευρώ, καθώς σήμερα υπήρξε πλειστηριασμός του συνόλου των περιουσιακών τίτλων της εταιρείας. 

Ενδιαφέρον για την απόκτηση τόσο της εφημερίδας όσο και της ομότιτλης ενημερωτικής ιστοσελίδας υπήρξε και από την πλευρά της εταιρείας Alter Ego του κ. Β. Μαρινάκη όσο και από την εταιρεία Τεχνική Ολυμπιακή.  Αναφορικά με τα ακίνητα της εταιρείας πλειοδότης ήταν η εταιρεία Cairo Estate. 

Σημειώνεται ότι η «Ναυτεμπορική» ιδρύθηκε το 1924 από τους αδελφούς Αθανασιάδη σηματοδοτώντας την εμφάνιση του οικονομικού τύπου στην Ελλάδα. Η πρώτη έκδοσή της ήταν με τον τίτλο «Ναυτικόν και Εμπορικόν Δελτίον» στις 4 Απριλίου του 1924 με έδρα τον Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της κατοχής διέκοψε την έκδοσή της και επανεκδόθηκε στις 8 Μαρτίου 1945.  Στις 2 Αυγούστου 1948 μετονομάστηκε σε «Ναυτεμπορική» και μετέφερε την έδρα της στη περιοχή της Κολοκυνθούς. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ναυτεμπορική: Στον Δ. Μελισσανίδη ο τίτλος, σε Cairo Estate τα ακίνητα

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει την απόκτηση των βασικών περιουσιακών της στοιχείων από τους δύο ομίλους, ενώ τονίζει ότι για ένα από τα περιουσιακά της στοιχεία δεν υπήρξε καμία προσφορά.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ο Τσίπρας αλλάζει εικόνα, στηρίζοντας τα συμφέροντα

Το ΠΑΣΟΚ απαντά στην ΕΛΑΣ ότι καλύπτει τα έξοδά της μόνο από μέλη, τονίζοντας πως στελέχη μιλούσαν για κάλυψη εξόδων από τον κ. Τσίπρα. Σημειώνει ότι απαιτούνται πολλοί δωρητές για να συγκεντρωθούν τόσο μεγάλα ποσά, με βάση τη νομοθεσία.
Πάυλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Έρχεται έως Σεπτέμβριο το νομοσχέδιο για ραδιοφωνικές άδειες

Ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι η διαδικασία για τις περιφερειακές άδειες θα ξεκινήσει από το ΕΣΡ το φθινόπωρο, με κάθε περιφέρεια να εξετάζεται ξεχωριστά. Τόνισε πως πρόκειται για μια εκκρεμότητα που αφορά όλη την κοινωνία.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Νίνα Βάρκεν νέα επικεφαλής στο γραφείο της καγκελαρίας Γερμανίας

Η Νίνα Βάρκεν αναμένεται να αναλάβει επικεφαλής της καγκελαρίας, ενώ το Υγείας θα αναλάβει ο Καρστεν Λίνεμαν. Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα ανακοινωθούν επίσημα αύριο από τον καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε το ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά αρνήθηκε τη λύση

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε ότι εννέα από τις υποθέσεις βουλευτών της ΝΔ στον ΟΠΕΚΕΠΕ μπήκαν στο αρχείο, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για τοξικότητα. Έκανε σαφές πως κανείς βουλευτής της ΝΔ δεν κατηγορείται για ίδιο όφελος.