ΓΔ: 915.4 0.56% Τζίρος: 54.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αλλάζει χέρια η Singularlogic, περνά από την MIG στην North Star

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Οι πιεστικές ανάγκες χρηματοδότησης οδηγούν την SingularLogic στην North Star Group του Θ. Πριόβολου. Συμβολικό τίμημα για την MIG και κούρεμα ομολογιακού δανείου που έχει λήξει από τον Ιανουάριο 2018.

Οι πιεστικές ανάγκες χρηματοδότησης οδηγούν τις τράπεζες στο να ολοκληρώσουν τη συμφωνία για πώληση της SingularLogic, θυγατρικής της MIG, στην North Star Group του επιχειρηματία Θεόφιλου Πριόβολου. Αν επιβεβαιωθούν οι ίδιες πληροφορίες και ολοκληρωθεί εντός των ημερών η συμφωνία, η MIG πρόκειται να λάβει ένα καθαρά συμβολικό τίμημα. Ταυτόχρονα, o όμιλος του κ. Πριόβολου θα αποκτήσει την SingularLogic με σημαντικό κούρεμα του ομολογιακού δανείου, ύψους 52 εκατ. ευρώ, που έχει λήξει τον Ιανουάριο του 2018.

Ο όμιλος North Star θα πραγματοποιήσει έτσι το δεύτερο βήμα στην ελληνική αγορά πληροφορικής μετά την περυσινή εξαγορά της Forth-CRS από την Forthnet. Ο επιχειρηματίας ενδιαφέρεται και για άλλες κινήσεις στην Ελλάδα και τις τελευταίες εβδομάδες πυκνώνουν τα δημοσιεύματα περί προετοιμασίας για διεκδίκηση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς ομίλους από το χώρο της ναυτιλίας.

To 2018 η SingularLogic αύξησε τα έσοδά της στα 41 εκατ. ευρώ αλλά παρουσίασε ζημιές περί τα 7 εκατ., ενώ οι συσσωρευμένες ζημίες προσεγγίζουν τα 80 εκατ. ευρώ.  Κοντά στα 80 εκατ. ευρώ βρίσκονται και οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, κυρίως προς τις τράπεζες, την ίδια στιγμή που χρειάζεται κεφάλαια για να αναπτύξει τα τεχνολογικά προϊόντα (λογισμικό και υπηρεσίες) που προσφέρει στην αγορά, με σημαντικό πελατολόγιο.

Ενδιαφέρον για την απόκτηση της SingularLogic είχαν εκδηλώσει τόσο ο όμιλος Quest του Θεοδ. Φέσσα, όσο και ο όμιλος Olympia του Π. Γερμανού, ο οποίος έχει ήδη παρουσία στο χώρο του λογισμικού για επιχειρήσεις μέσω της SoftOne. Η τελευταία διοικείται από τον Αντ. Κυριαζή που υπήρξε για πολλά χρόνια διευθύνων σύμβουλος της SingularLogic και εκ των ιδρυτών της Singular

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

texnologia, ypologistes, computer, data
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι καταιγιστικές αλλαγές στο λογισμικό και ο γρίφος της SingularLogic

Μεγάλες ευκαιρίες για αύξηση εσόδων δημιουργούν τα ηλεκτρονικά τιμολόγια και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δημοσίου, ενώ η αγορά παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη SingularLogic.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άφαντοι οι μυστηριώδεις υποψήφιοι αγοραστές της SingularLogic

Εγκατέλειψε τη διαδικασία η άγνωστη βρετανική εταιρεία Nexum Holdings και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι ανησυχούν για τις καθυστερήσεις, καθώς με το πέρασμα του χρόνου η θέση της SingularLogic επιδεινώνεται.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άφαντοι οι Βρετανοί επενδυτές της SingularLogic, αναζητούνται νέοι

Η πρόταση που είχε καταθέσει η αγνώστων λοιπών στοιχείων βρετανική εταιρεία Nexum Holdings Limited (“Skybox”) δεν φαίνεται να προχωράει. Στον διαγωνισμό είχαν συμμετάσχει επίσης το σχήμα Epsilon Net – Space Hellas – Entersoft, η κοινοπραξία Profile – OTS και η In Digital.