Φώτο: ΔΕΗ

Με ποσοστό άνω του 5% στη ΔΕΗ το ιταλικό fund Helikon

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ το fund είχε στην κατοχή του περισσότερες από 11,6 εκατ. μετοχές στις 8 Οκτωβρίου. Η πρόοδος στην εξυγίανση της ΔΕΗ προσελκύει την προσοχή διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων.

Ένα γνωστό ιταλικό fund πέρασε στη λίστα των κύριων μετόχων της ΔΕΗ, αποκτώντας συμμετοχή που ξεπερνά το 5%. Ειδικότερα, σε 11.634.068 μετοχές ή 5,01% των δικαιωμάτων ψήφου της ΔΕΗ διαμορφώθηκε στις 8.10.2020 η συμμετοχή της Helikon Long Short Equity Fund Master ICAV, όπως γνωστοποίησε σήμερα η ΔΕΗ.

Αναλυτικά, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. ανακοίνωσε ότι, «σύμφωνα με τον Νόμο 3556/2007 και κατόπιν σχετικής γνωστοποίησης που έλαβε στις 12.10.2020 από την εταιρία "Helikon Investments Limited" με την ιδιότητα του διαχειριστή επενδύσεων για τον παρακάτω πελάτη: Helikon Long Short Equity Fund Master ICAV στις 8.10.2020 η συμμετοχή του παραπάνω διαμορφώθηκε σε 11.634.068 μετοχές ή 5,01% των δικαιωμάτων ψήφου της ΔΕΗ».

Παρά το γεγονός ότι η πορεία της μετοχής κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ δεν ήταν θετική, καθώς σημείωσε πτώση 4,17%, πλήρως ευθυγραμμισμένη με το αρνητικό κλίμα που επικράτησε για σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης, είναι γεγονός ότι η ΔΕΗ έχει επιστρέψει στο ραντάρ των ξένων επενδυτών,  όπως έχει επισημάνει πρόσφατα το Business Daily.

Βασική αιτία γι' αυτή τη στροφή, που έχει οδηγήσει στον τριπλασιασμό της χρηματιστηριακής αξίας σε σχέση με τα επίπεδα τιμών πριν από ένα χρόνο, είναι το γεγονός ότι η εταιρεία έχει εισέλθει σε τροχιά εξυγίανσης και βελτιώνει φέτος σημαντικά τα οικονομικά της μεγέθη, ενώ, παράλληλα στρέφεται σε επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Όπως τόνισε σε πρόσφατη εκδήλωση η διοίκηση του ομίλου «προχωρούμε σε μεγάλες διεθνείς επενδυτικές συμφωνίες και συνεργασίες, ούτως ώστε από ουραγός στις ΑΠΕ να γίνουμε κινητήρια δύναμη της πράσινης ενέργειας στη χώρα μας».

Εξάλλου, κατά το τελευταίο Roadshow του ΧΑ η επιχείρηση ήταν μεταξύ αυτών που τράβηξαν την προσοχή κορυφαίων επενδυτικών funds.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναβαθμίζει σε "Β" τη ΔΕΗ η S&P, «βλέπει» οικονομική βελτίωση

Ο οίκος αξιολόγησης σημείωσε πως η αναβάθμιση αντικατροπτίζει την προσδοκία πως έχει αλλάξει η ανταγωνιστικότητα της ΔΕΗ μειώνοντας τις ανησυχίες για τη ρευστότητα και την βιωσιμότητά της.