ΓΔ: 917.51 0.23% Τζίρος: 19.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:26:44 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Συζητήθηκε η αίτηση για διορισμό διοίκησης στην Creta Farms

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Αναμένεται η κρίσιμη απόφαση του Πρωτοδικείου Ρεθύμνου, που θα ανοίξει το δρόμο και την υπαγωγή της Creta Farms στον Πτωχευτικό Κώδικα. Οι αδελφοί Δομαζάκη ζητούν να διορίσουν μέλη στο νέο διοικητικό συμβούλιο.

Εν αναμονή της απόφασης του Πρωτοδικείου Ρεθύμνου βρίσκονται όλοι οι εμπλεκόμενοι στην αλλαντοβιομηχανία Creta Farms, καθώς στο βαθμό που το δικαστήριο δώσει το «πράσινο φως» για το διορισμό της προσωρινής διοίκησης, όπως προτείνουν οι τράπεζες, τότε θα «τρέξουν» οι διαδικασίες για υπαγωγή στο άρθρο 106α του πτωχευτικού κώδικα ώστε να εξασφαλιστεί προστασία από τους πιστωτές και να ομαλοποιηθεί και η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή.

Σε πρώτη ανάγνωση πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της σημερινής συζήτησης της υπόθεσης στο Πρωτοδικείο όλα τα μέρη συμφώνησαν στην ανάγκη ορισμού προσωρινής διοίκησης, ωστόσο δεν υπήρξε συναίνεση σε ό,τι αφορά τη σύνθεσή της.

Τα πιστωτικά ιδρύματα υποστήριξαν το αίτημα τους για την τοποθέτηση προσωρινής τριμελούς διοίκησης, επικαλούμενα την κατάσταση που επικρατεί στην εταιρεία, η οποία τελεί χωρίς νομιμοποιημένη διοίκηση και κατ’ επέκταση δεν δύναται να προχωρήσει στη συνέχιση της παραγωγικής και συναλλακτικής της δραστηριότητας. Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι η δεδομένη χρονική συγκυρία είναι κρίσιμη καθώς υπάρχουν πολυάριθμες διαταγές πληρωμής, που ξεπερνούν τις 100, ενώ έχει «παγώσει» και η καταβολή μισθοδοσίας.

Από πλευράς των ιδρυτών της εταιρείας, αδερφών Δομαζάκη, υπήρξε καταρχήν αποδοχή στο αίτημα των τραπεζών, ωστόσο η πλευρά του Εμμ. Δομαζάκη αιτήθηκε πέρα από τα τρία μέλη που προτείνουν οι τράπεζες να τοποθετηθούν και τέσσερα επιπλέον μέλη από τη διοίκηση που είχε οριστεί στην συνέλευση της 26η Ιουνίου. Κατόπιν αυτού, ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, αντιπρότεινε τα δύο μέλη να είναι από την πλευρά του Εμμ. Δομαζάκη και δύο από τη δική του.

Η απόφαση του Δικαστηρίου, η οποία - σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες -αναμένεται μέχρι και την Παρασκευή (σ.σ. δεν αποκλείεται ωστόσο να γνωστοποιηθεί και νωρίτερα) θα δώσει στη νέα διοίκηση την νομιμοποίηση να προχωρήσει τόσο στην κατάθεση αιτήματος υπαγωγής της εταιρείας σε πλαίσιο προστασίας από τους πιστωτές, όσο και να υλοποιήσει τα προβλεπόμενα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισόδου νέου επενδυτή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστοποιηθεί τα πρόσωπα που προτείνουν οι τράπεζες να απαρτίζουν την τριμελή προσωρινή διοίκηση της Creta Farms είναι: Λυκούργος Παπαγιαννόπουλος, επιχειρηματίας, Στέφανος Ξενάκης, οικονομολόγος, και Δημήτρης Τσίρμπας, επιχειρηματίας.

Στο μεταξύ, όπως γνωστοποιήθηκε πριν από λίγο το συνολικό ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου του κ. Εμμανουήλ Δομαζάκη, μετά τη σύμβαση εκχώρησης δικαιωμάτων που υπέγραψε με τις Εθνική Τράπεζα, Eurobank Ergasias, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς διαμορφώθηκε σε 9,98% από 28,68%. Υπενθυμίζεται ότι το αντίστοιχο ποσοστό του Κωνσταντίνου Δομαζάκη διαμορφώνεται σε 10,16% από 30,59%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πυκνό μυστήριο με το πόρισμα για την κατάρρευση της Creta Farms

Το πόρισμα του δικανικού ελέγχου από την Deloitte παραμένει άφαντο, ενώ άγνωστο είναι αν η Creta Farms βρήκε πόρους για να πληρώσει τους ελεγκτές. Κινήσεις από το νέο μέτοχο για ενδυνάμωση της παραγωγής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναγέννηση της Creta Farms με συνολικό «κούρεμα» 64%

Τράπεζες, Δημόσιο και προμηθευτές θα υποστούν τις μεγαλύτερες απώλειες για να δημιουργηθεί η νέα εταιρεία από τα συντρίμμια της βιομηχανίας αλλαντικών, ενώ προστατεύονται οι εργαζόμενοι και οι κτηνοτρόφοι.