ΓΔ: 907.08 0.85% Τζίρος: 81.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Eurobank: Ηλεκτρονικά η περιοδική ενημέρωση πελατών

Η συγκεκριμένη αλλαγή αφορά καταθετικούς λογαριασμούς ιδιωτών και ελεύθερων επαγγελματιών που χρησιμοποιούνται για διενέργεια πληρωμών (αναλήψεις, καταθέσεις, μεταφορές, πληρωμές οργανισμών κ.ά.).

Η Eurobank, αναδεικνύοντας τα οφέλη που προσφέρει εν γένει η ηλεκτρονική ενημέρωση, μεταξύ των οποίων η ενίσχυση της προστασίας του περιβάλλοντος με μείωση της κατανάλωσης χαρτιού, προχωρά, σταδιακά, στην παροχή της περιοδικής ενημέρωσης για τις κινήσεις των λογαριασμών πελατών της μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο, στο πλαίσιο και της ευρωπαϊκής οδηγίας PSDII.

Από την 31η Δεκεμβρίου 2020 (31/12/2020) η περιοδική ενημέρωση θα σταματήσει να γίνεται με αποστολή του έγχαρτου αντιγράφου λογαριασμού (statement) μέσω ταχυδρομείου και θα πραγματοποιείται, πλέον, με ηλεκτρονικό τρόπο. Η συγκεκριμένη αλλαγή αφορά καταθετικούς λογαριασμούς ιδιωτών και ελεύθερων επαγγελματιών που χρησιμοποιούνται για διενέργεια πληρωμών (αναλήψεις, καταθέσεις, μεταφορές, πληρωμές οργανισμών κ.ά.).

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στη μακροχρόνια στρατηγική της Τράπεζας να υπηρετεί τις αρχές της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, της κοινωνικής υπευθυνότητας και της ορθής εταιρικής διακυβέρνησης (ESG - Environment, Society, Governance). Σημειώνεται, ότι η Eurobank, έχει υπογράψει τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της να συμβάλλει στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και της Συμφωνίας των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή. Στην παρούσα, δύσκολη συγκυρία, εξαιτίας της πανδημικής κρίσης, η κίνηση αυτή αποκτά πρόσθετη αξία για την προστασία της δημόσιας υγείας, δεδομένου ότι περιορίζει τους κινδύνους από τη μαζική διακίνηση αλληλογραφίας.

Η ηλεκτρονική ενημέρωση θα παρέχεται άμεσα μέσω της υπηρεσίας e-statement του e-Banking της Eurobank, εφόσον ο πελάτης διαθέτει κωδικούς e-Banking, χωρίς επιβάρυνση και με την ίδια χρονική συχνότητα που η Τράπεζα παρείχε, μέχρι τώρα, ενημέρωση με την αποστολή έγχαρτου αντιγράφου λογαριασμού (statement), σε φυσική μορφή, στους πελάτες κατόχους απλών καταθετικών λογαριασμών, για την κίνηση των λογαριασμών τους. Στην περίπτωση που κάποιος πελάτης δεν διαθέτει κωδικούς πρόσβασης στο e-Banking, μπορεί να τους αποκτήσει εύκολα, γρήγορα, online ή καλώντας στο ΕuroPhone Banking (210 9555000), από την ασφάλεια του χώρου του, με την χρεωστική ή την πιστωτική κάρτα και το κινητό του, χωρίς να απαιτείται να επισκεφθεί κάποιο κατάστημα της Τράπεζας.

Παράλληλα, θα υπάρξει, άμεσα, προσωποποιημένη επικοινωνία της Τράπεζας με πελάτες, για την ενεργοποίηση υπηρεσίας, στο πλαίσιο των νέων ψηφιακών εργαλείων που σχεδιάζει η Eurobank, προκειμένου να λαμβάνουν τα ηλεκτρονικά αντίγραφα των κινήσεων των λογαριασμών τους, μέσω e-mail ή sms στο κινητό τους.

Προϋπόθεση για την αλλαγή αυτή του τρόπου ενημέρωσης, αποτελεί και η τροποποίηση του σχετικού όρου της υφιστάμενης σύμβασης παροχής υπηρεσιών πληρωμών. Σε αυτή τη φάση, η αλλαγή αφορά απλούς καταθετικούς λογαριασμούς για ιδιώτες και ελεύθερους επαγγελματίες.

Ολόκληρο το κείμενο της σύμβασης όπως θα ισχύει, με τις τροποποιήσεις, είναι διαθέσιμο στο www.eurobank.gr (https://www.eurobank.gr/el/psd-sumvasis-upiresion-pliromon). Σε περίπτωση διαφωνίας οι πελάτες μπορούν, έως τέλος του έτους 2020, να απευθύνονται στο EuroPhone Banking ή στο info@eurobank.gr H τροποποίηση θα ισχύσει από 31-12-2020.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρέας Αθανασόπουλος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αν. Αθανασόπουλος: Αναγκαίος ο ψηφιακός μετασχηματισμός των τραπεζών

«Οι επιχειρήσεις συνειδητοποιούν πως χρειάζεται να ψηφιοποιηθούν καταρχήν εσωτερικά προτού μπορέσουν να ψηφιοποιηθούν σε ότι αφορά στο εξωτερικό κοινό», σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο και υπεύθυνο του μετασχηματισμού της Eurobank.
Eurobank, Ioannou, Ioannu
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ιωάννου: Πλήρης η αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των τραπεζών 

Η ψηφιοποίηση αλλάζει πλήρως τα δεδομένα για το τραπεζικό σύστημα σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Προσφέρει δωρεάν σε πελάτες της 65.000 αεροπορικά εισιτήρια

Η προσφορά προβλέπει τη διάθεση δύο (2) εισιτηρίων μετ’ επιστροφής, ανά πελάτη, που εμπίπτει στις προϋποθέσεις, προκειμένου να ταξιδέψουν με τον/τη συνοδό τους σε κάποιον ελληνικό προορισμό.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κ. Βασιλείου: Προτεραιότητα της Eurobank οι χρηματοδοτήσεις έργων

Η συμβολή του τραπεζικού τομέα, σε στενή συνεργασία με το Κράτος, θα είναι κρίσιμη για τη κατανομή των πόρων σε έργα που θα επηρεάσουν σημαντικά την ταχεία μετάβαση σε μία πράσινη και ψηφιοποιημένη οικονομία, σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου.