ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Γ. Κορμάς (Τρ. Πειραιώς): Η πανδημία άλλαξε άρδην την αγορά ακινήτων

Η πανδημία λειτούργησε ως επιταχυντής για την αγορά ακινήτων, οδηγώντας σε ταχύτερη «χρήση» των νέων τεχνολογιών, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Πειραιώς Real Estate, κ. Γ. Κορμάς.

Στην 21η Prodexpo, το Συνέδριο για την Ανάπτυξη και Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, συμμετείχε ο Γεώργιος Κορμάς, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής του Group Real Estate του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και  Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate.

Ο κ. Κορμάς έλαβε μέρος σε συζήτηση με θέμα την επόμενη ημέρα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) και των ακινήτων των τραπεζών, τις αλλαγές στην αγορά ακινήτων και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται σε θεσμικό επίπεδο.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η ενσωμάτωση AI (artificial intelligence) τεχνολογιών, το πέρασμα από τα Big Data στα Smart Data, αποτελούν τις προκλήσεις που θα κρίνουν όχι μόνο το αύριο, αλλά και το σήμερα κάθε εταιρείας και οργανισμού και η αγορά ακινήτων δεν αποτελεί εξαίρεση», επισήμανε ο κ. Κορμάς και πρόσθεσε ότι η Πειραιώς Real Estate επενδύει διαρκώς σε αυτή τη γνώση, αναπτύσσοντας ψηφιακές υποδομές και διαδικασίες που ενισχύουν τόσο τη λειτουργία της, όσο και την εμπειρία που παρέχει σε δυνητικούς αγοραστές ακινήτων. 

Αναφερόμενος στην πανδημία, ο κ. Κορμάς σημείωσε ότι λειτούργησε ως επιταχυντής που φέρνει το μέλλον πιο κοντά στο σήμερα, μετασχηματίζοντας την αγορά ακινήτων. «Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, παρατηρούμε μια αύξηση στις τιμές των βιοκλιματικών κτιρίων. Εταιρείες, ιδιώτες, αλλά και επενδυτές βλέπουν σε αυτά, τα ελάχιστα σήμερα, ακίνητα, πλεονεκτήματα που μέχρι πρότινος δεν ήταν και τόσο ορατά. Τα συστήματα αερισμού που διαθέτουν, η ενεργειακή εξοικονόμηση που παρέχουν, αλλά και η αισθητική αναβάθμιση που επιφέρουν σε ολόκληρη την πόλη είναι χαρακτηριστικά που πλέον μπορούν όλοι να αναγνωρίσουν και να εκτιμήσουν. Εμείς έχουμε ήδη περάσει σε αυτή τη νέα εποχή. Δεν είχαμε προβλέψει φυσικά την πανδημία, είχαμε δει όμως την ανάγκη για αειφορία, για ανάπτυξη που θα έχει στον πυρήνα της το Περιβάλλον, την ποιότητα της ζωής», τόνισε.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην έκδοση δύο ομολογιακών δανείων έως 51 εκατ. ευρώ προχωρά η Trastor

Σκοπός της Trastor είναι να χρησιμοποιήσει τα δάνεια για την χρηματοδότηση της υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας και για την εκπλήρωση γενικών επιχειρηματικών σκοπών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδύσεις... κατά ριπάς σε ακίνητα από την αμερικανική Hines

Ξενοδοχεία στην Κρήτη, μετατροπή του Odeon της Συγγρού σε ξενοδοχείο, εμπορικό πάρκο στο ακίνητο Μουζάκη, μετατροπή του Athens Heart σε εκπτωτικό κέντρο και σχέδια για το Βοτανικό από την αμερικανική Hines.