ΓΔ: 861.1 -1.64% Τζίρος: 37.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:56:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ELVAL

Elval: Πιστοποίηση με το ASI Performance Standard

Αφορά τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στα Οινόφυτα Βοιωτίας, ενώ είναι ο πρώτος ελληνικός όμιλος που λαμβάνει αυτήν την πιστοποίηση.

Η Elval, τομέας έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor ανακοινώνει την πιστοποίηση των παραγωγικών εγκαταστάσεων της στα Οινόφυτα Βοιωτίας, σύμφωνα με το πρότυπο ASI Performance Standard. H επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρία DNV GL και κάλυψε όλες τις πολιτικές, διαδικασίες, υποδομές και πρακτικές που εφαρμόζονται, σύμφωνα με τις αρχές και τα κριτήρια του προτύπου.

Ο κ. Λάμπρος Βαρούχας, Γενικός Διευθυντής της Elval, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που παράγουμε πρωτοπόρες λύσεις προϊόντων αλουμινίου, υιοθετώντας πλήρως τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, που ήταν πάντοτε στην καρδιά του συστήματος αξιών της Elval. Η πιστοποίηση των παραγωγικών μας δραστηριοτήτων στο εργοστάσιο Οινοφύτων με το ASI Performance Standard επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για υπεύθυνη παραγωγή και επιδεικνύει την αποδοτικότητα των διαδικασιών και των μεθόδων μας σχετικά με την  προστασία του περιβάλλοντος, την κοινωνική υπευθυνότητα και την εταιρική διακυβέρνηση, προς τους ανθρώπους μας, τους συνεργάτες μας, τους πελάτες μας, την κοινωνία και όλους τους συμμετόχους μας».
 
Το πρόγραμμα πιστοποίησης της Πρωτοβουλίας Υπεύθυνης Διαχείρισης Αλουμινίου (Aluminium Stewardship Initiative - ASI) αναπτύχθηκε έπειτα από μία ενδελεχή, πολύ-συμμετοχική διαβούλευση και είναι η μόνη ολοκληρωμένη εθελοντική πρωτοβουλία πιστοποίησης σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης στην αλυσίδα αξίας του αλουμινίου. Το ASI Performance Standard ενσωματώνει αρχές και κριτήρια τα οποία σχετίζονται με το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση με σκοπό τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τις δεσμεύσεις βιωσιμότητας στην αλυσίδα αξίας του αλουμινίου. Θέτει 59 κριτήρια στους τρεις πυλώνες της Εταιρικής Διακυβέρνησης, της Περιβαλλοντικής Προστασίας και της Κοινωνικής Υπευθυνότητας, που εξετάζουν  κρίσιμα θέματα όπως βιοποικιλότητας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανακύκλωσης και διαχείρισης αποβλήτων καθώς και εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Η Elval στο πλαίσιο της δέσμευσης της για βιώσιμη ανάπτυξη ως επόμενο βήμα θα επιδιώξει την πιστοποίηση της σύμφωνα με το πρότυπο ASI Chain of Custody και την προμήθεια ASI υλικού  προς τους πελάτες της.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Εγκρίθηκε η διανομή ποσού ύψους 90,8 εκατ. στους μετόχους

Ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος ορίστηκε η 20η Απριλίου. Το συνολικό ποσό αντιστοιχεί σε 0,24 ευρώ ανά μετοχή. Οι μέτοχοι δικαιούνται να λάβουν μόνο ακέραιο αριθμό μετοχών της εταιρείας Cenergy Holdings.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΤΕΜ: Ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ, στο 80% το ποσοστό της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ κατέβαλε πλήρως την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕΜ Α.Ε., συνολικού ποσού 24,3 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα, τα 22, 8 εκατ. ευρώ σε μετρητά και τα 1,5 εκατ. ευρώ μέσω εισφοράς μηχανολογικού εξοπλισμού.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση πωλήσεων και σταθερή κερδοφορία στο εννεάμηνο για την ElvalHalcor

Η ElvalHalcor συνέχισε την οργανική της ανάπτυξη, με τους όγκους πωλήσεων να αυξάνονται κατά 3,1% συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με τα κέρδη μετά φόρων να εμφανίζουν οριακή μείωση.