ΓΔ: 907.08 0.85% Τζίρος: 81.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

«Μην στοχοποιείτε την εστίαση», τονίζει το σωματείο του κλάδου

Ενόχληση για τις δηλώσεις Τσιόδρα - Χαρδαλιά εκφράζουν οι επιχειρηματίες της εστίασης, υπογραμμίζοντας ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα οι επιχειρήσεις τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Με την πτώση του τζίρου να φτάνει ήδη το 60%, οι επιχειρηματίες αντιδρούν σε δηλώσεις που θεωρούν ότι στοχοποιούν αναίτια τον κλάδο της εστίασης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου των επιχειρηματιών της εστίασης, BARECA , οι δηλώσεις του λοιμωξιολόγου Σ. Τσιόδρα πως έχει να επισκεφθεί καφετέρια και εστιατόριο από τον Φεβρουάριο και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, που δεν διαχώρισε τους κακούς από τους καλούς επαγγελματίες του χώρου, στοχοποιούν έμμεσα τον κλάδο ως επικίνδυνο για τη μετάδοση της covid-19.

Ήδη ο κλάδος βιώνει τεράστιες δυσκολίες λόγω του lockdown και των περιοριστικών μέτρων, με χιλιάδες λουκέτα να απειλούν και, όπως αναφέρουν επιχειρηματίες στο Business Daily, ο χειμώνας θα είναι εξαιρετικά δύσκολος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του BARECA:

Με λύπη μας παρακολουθούμε οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης - μέλη του σωματείου Bareca, τις δηλώσεις του - κατά τα άλλα εξαιρετικά συμπαθούς - επικεφαλής λοιμοξιολόγου, κ. Σωτήρη Τσιόδρα που εμμέσως πλην σαφώς στοχοποιεί τις επισκέψεις σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ ως επικίνδυνες για τη μετάδοση του κορονοϊού, αναφέροντας δημόσια ότι «έχει να επισκεφθεί καφέ ή εστιατόριο από τον περασμένο Φεβρουάριο». 

Σε ανάλογο πνεύμα και η αναφορά του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκου Χαρδαλιά ο οποίος βάζει στο ίδιο «τσουβάλι» ευσυνείδητους και ασυνείδητους επαγγελματίες με τους τελευταίους να συνιστούν μια απειροελάχιστη μειοψηφία. 

Οι ιδιοκτήτες της εστίασης και καταστηματάρχες είναι σε θέση να διαβεβαιώσουν ότι τηρούν στο ακέραιο στην συντριπτική τους πλειονότητα τα μέτρα Υγιεινής, έχοντας επενδύσει σημαντικά κονδύλια για την προστασία των πελατών τους και συμμορφώνονται πλήρως με τις υποδείξεις της Πολιτείας για την τήρηση των νέων ωραρίων και των κοινωνικών αποστάσεων. 

Κάθε γενικόλογο και ατεκμηρίωτο επιχείρημα προς την αντίθετη κατεύθυνση πλήττει τόσο τον κλάδο όσο και τις χιλιάδες οικογένειες που ζουν από αυτόν.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ιασώ: Μη ουσιώδης η επίπτωση της πανδημίας στα αποτελέσματα του 2020

Ο κλάδος της Υγείας στο σύνολο του παρουσίασε βελτίωση της ζήτησης εντός του 3ου τρίμηνου σε αντίθεση με τους άλλους Κλάδους της Οικονομίας των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία στο πλαίσιο των εκτάκτων μέτρων για το περιορισμό της πανδημίας.